Hur ska jag Drive in the Rain?

Om du måste köra i regn, finns ett antal saker du kan göra för att göra upplevelsen säkrare. Förutom att observera sunt förnuft när du kör i regn, bör du även hålla dig på din fordonsunderhåll, att se till att din bil är väl förberett för dåligt villkor. Genom att hålla dina däck och vindrutetorkare i god form, kan du göra körsäkerheten i regn relativt lätt. Om regnet kommer ned hårt, avstå från att köra bil, det personer på din slutdestination hellre ser ni en annan dag än du riskerar ditt liv för dem. När det gäller underhåll av fordon, finns det tre saker som hjälper dig att köra säkert i regnet: rätt däck, bra vindrutetorkare och belysning i funktionsdugligt skick. Däcken är viktiga, eftersom de ger dragning som kommer att förhindra vattenplaning och sladd under våta förhållanden. Kontrollera att dina däck är ordentligt högt, och kontrollera om trampa krig, eftersom däcken slits ut, ersätta dem. Vindrutetorkare bör ersättas regelbundet för att säkerställa att de kommer att arbeta när du behöver dem. Slutligen arbetar strålkastare och lampor signal att du blir mer synlig för andra förare, vilket minskar risken för en olycka när du kör i regn. Du bör också se till att dina fönster hålls rena invändigt, och att du har en ren mjuk trasa för att torka vindrutan med om det dimman upp.

regnar är farliga eftersom de minskar dragning på vägen och de begränsar sikten. Regn kan också åtföljas av kraftiga vindar, som kan kasta faror som nedskjutna träd och kraftledningar i vägen. När du kör i regn, måste du vara mycket uppmärksam, och du bör köra långsamt så att du kan reagera på händelser på vägen. Lågfartframförande kommer också att begränsa risken för vattenplaning.

Alltid slår på belysningen i regnet för att göra din bil så synliga som möjligt, och håll ögonen öppna för andra bilar. Om du reser bakom ett annat fordon, lämna gott om utrymme att bromsa om du behöver. Om att hålla utkik efter bilar vänder på vägen från sidovägar eller körfält tur, och vara försiktig med att vrida på en vägsträcka, eftersom du inte kan se en mötande bil på grund av vädret.

Det är också en utmärkt idé att kontrollera lokala vägförhållanden innan du kör i regn. Många kommuner har en telefonjour som medborgarna kan ringa för att få information om avstängda vägar och översvämningar. Undvik områden med stängda vägar, eftersom trafiken kan backas upp, och om du märker riskfyllda förhållanden som översvämningar eller nedskjutna träd, rapportera dem till trafikhuvudmän. Om du ser en nedskjutna kraftledning, inte köra över den, även om strömmen är oftast klippt automatiskt, om det inte är, kan du få en otrevlig överraskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.