Hur rättar jag till en Blåst topplockspackning?

En topplockspackning är en viktig bil packning, belägen mellan huvudet och blocket av motorn. Det håller huvudet skild från blocket, dämpa de två, och hindra dem från att röra och skapa friktion. En blåst topplockspackning kan uppstå när ett fordon för varm. Processen för att reparera en blåst topplockspackning är en lång men relativt enkel procedur. innan man inleder förfarandet bör batteriet på bilen kopplas bort. Inte göra det skulle kunna orsaka en gnista, vilket resulterar i en eventuell elektrisk chock för mekaniker. Ta bort höljet timing kedjan, och markera tidpunkten position redskap. För att göra detta använder du en färg markör, och markera en liten plats där varje tidpunkt notch ligger. Detta säkerställer att korrekt placering under återmontering, och förhindrar mekanikern från att behöva retime motorn efter korrigeringen av det blåst topplockspackning.

Ta tidpunkten kedjan, följt av ventilspel täcker. Nästa steg beror på motortyp. Med en sex-cylindrig eller en åtta-cylindrig motor, ett borttagande av insugningsröret behövs, följt av borttagning av huvud bultar. I en fyrcylindrig motor, som är ett enda huvud motor, kan detta utelämnas. Helt lyfta huvudet av motorblocket, och ta bort och kasta blåst topplockspackning.

Kontrollera om blocket själva nivån. Använd en straight-edged linjal för att se om några skillnader finns mellan härskare och motorblocket. Om någon är närvarande, är blocket skev och måste planat ut. Upprepa processen med huvudet. Om inga skillnader finns mellan härskare och huvudet, det är säkert att åter samla motorn med en ny topplockspackning. Sätt packningen på motorblocket. Placera huvudet tillbaka på motorn. I ett crisscross mönster, arbeta från mitten och utåt, använda en momentnyckel för att dra åt huvudet bultarna till rätt vridmoment som krävs av fordonet. En handbok kommer att krävas för att avgöra lämplig mängd vridmoment för detta steg.

Fortsätt med att installera om insugningsröret. Ersätt LYFTARE täcka, timing kedjan, och timing kedja hölje. Dränera och ändra bilens olja. Detta måste göras för att eliminera fukt i oljan orsakade av en eventuell läcka kylarvätska, vilket kan leda till uppkomsten av en blåst topplockspackning.

Ändra frostskyddsvätska också. Detta gör det möjligt att kyla bättre, hindrar motorn från överhettning gång. Krok batteriet upp, och den är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.