Hur kan jag göra min egen Oil Change?

Om tanken på att utföra din egen oljebyte sänder frossa upp och ner din ryggrad, bara koppla av. Du kan hantera din egen oljebyte, vilket sparar både tid och pengar. Det finns ingen anledning att vänta i kön till din lokala bensinstation och ingen anledning att betala någon för arbete. Just put ditt spel ansikte på, samla några verktyg, och ta itu med det på egen hand.

Börja oljebyte genom att samla flera punkter. Du behöver motorolja-säker omkring fyra till fem kannor. Du behöver också ett nytt oljefilter, gamla trasor, en kanal, en olje-tråget, en låda skiftnyckel och en olje-filter skiftnyckel. Du kanske eller kanske inte behöver en bil domkraft för att utföra ditt oljebyte. Detta beror på hur nära botten på din bil är till marken. Låt motorn svalna och hitta oljepluggen. Om du har problem att hitta oljepluggen, se ditt fordon manual. Använd en låda nyckel för att ta bort pluggen och låt oljan rinna ned i en kastrull. När oljan dräneras helt ersätta oljepluggen. I nästa steg i din oljebyte, måste du ta bort det gamla oljefiltret. Sätt fångsten pannan under det. Ta bort filtret med en justerbar olja-filter skiftnyckel och en motsols rörelse. Räkna med att få lite olja på händerna, ett oljebyte är ett smutsigt jobb. Ta en av dina gamla trasor och torka av filter-mount område, kontrollerar att den gamla filtret sigill inte sitter fast på motorn.

Ta några av dina nya motorolja och använda den för att bekläder gummitätning din nya oljefiltret. Sätt inte för mycket på, du bara behöver en mycket lätt beläggning. Installera det nya oljefiltret hand. Vanligtvis, olje-filter nyckel är inte nödvändig för detta steg. Keep it handy, men bara i fall åtstramning hand underlåter att göra jobbet. Nu är det dags att installera ny olja. För denna del av oljebyte, måste du hitta och ta bort olje-tanklock. Sök efter den på toppen av motorn, hänvisa till din bil manual om du har svårt att hitta det. Sätt tratten i utsatta öppna och häll den nya oljan i tratten. Var noga med att hänvisa till din bil handbok för att avgöra hur mycket olja du behöver lägga till.

Efter att ha lagt rätt mängd olja, byta olja tanklocket, svänger du bil på och köra motorn en stund. Kontrollera att göra vissa olje-varningslampa inte stanna kvar och titta under bilen att se till att oljan inte läcker. Slutligen använder oljestickan och kontrollera oljenivån. Använd trasor för att torka bort överflödig olja, tidningar är bra även för detta. Gratulera dig, som du precis har avslutat dina oljebyte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.