Hur kan jag få en motorcykel licens?

Om du har drömt om att ta en cross-country road trip på din nya Harley, måste du spendera lite tid att lära sig om din statens krav motorcykel licens innan du slår på motorvägen.

Motorcykel licenser ges vanligtvis av din statens Vägverket, Department of Transportation, eller Department of Revenue, samma organisationer som utfärdar körkort för alla bilister. Du kan läsa mer om vilka åtgärder som krävs för att få en motorcykel licens i ditt tillstånd genom att besöka din närmaste körkort kontor.

allmänhet, alla som vill lagligt driva en motorcykel om statliga vägar kommer att behöva skaffa en giltig licens motorcykel. Att ha en licens för att köra bil eller lastbil inte kvalificerar dig att juridiskt driva en motorcykel. Men du kan oftast få en motorcykel licens utan att ha tillstånd att köra bil eller lastbil. Ålder krav för att erhålla en motorcykel licens varierar från staten.

Få en motorcykel licens kräver i regel att fylla i ett kunskapsprov och ett körprov. Dessa prov kan vanligen avslutas under normal arbetstid på din lokala körkort station. Dock kan ett möte krävas för motorcykel licens test i vissa områden. De kunskaper testet är vanligen en flervalsfråga examen, antingen skriftligt eller elektroniskt, som utvärderar din kunskap om din statens lagar motorcykel licens samt som grundläggande motorcykel säkerhetsrutinerna. De flesta stater har en motorcykel bruksanvisning för att hjälpa invånarna att förbereda för denna examen. Utvärderingstest eller en lista med exempel på frågor kan även finnas tillgängligt. Den körprov, genomförd av en utbildad instruktör motorcykel, ger tillfälle att bedöma dina färdigheter motorcykel kontroll genom att be dig att avsluta aktiviteter t. ex. göra ett höger U-sväng, kommer till ett snabbt stopp, eller swerving runt ett hinder. Om du misslyckas med denna examen kommer instruktören förklara ditt misstag och berätta för dig hur länge du måste vänta innan återta texten.

Många länder kräver motorcyklister att genomgå godkänd säkerhet kurs innan de har fått en motorcykel licens. Dessa kurser, ofta sponsrade av Motorcycle Safety Foundation, kombinerar klassrumsundervisning med praktiska ridvana. Erfarna motorcyklister lär ut grundläggande färdigheter som att välja lämplig skyddsutrustning och genomför en säkerhetsinspektion av din cykel, ridning i en rak linje, svarvning, skiftande, stopp, hinder undviks, och fungerar cykeln under ogynnsamma väderförhållanden. I vissa stater där en motorcykel säkerhet Kursen är inte obligatorisk, fullgjord klassen ursäktar dig från motorcykeln licens körprov. Din lokala körkort kontor för ytterligare information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.