Hur kan jag byta ut min egen Bromsar?

För alla som har övervägt byta bromsar hushållet fordonet, är det viktigt att gå vidare med omsorg. När allt bromsarna på en bil är en del av den viktiga verksamhet Utrustning och jobbet måste göras ordentligt. Här är några saker att ha i åtanke om du har fastställt att installera egna bromsar. Innan någonsin lossa första lug nut, är det viktigt att du läser allt i din bil instruktionsbok om bromssystemet. Vill du veta i förväg specifikationerna för de typer av skivbromsar, vilken storlek bromsbackar krävs och eventuella särskilda förberedelser som måste göras innan bromssystemet öppnas. Väljer att inhämta och tillgodogöra sig relevant information innan du börjar installera egna bromsarna hindrar en hel del problem och samtidigt bedriva detta gör det själv bil-projektet.

Nästa, samla de verktyg som behövs för att kunna installera egna bromsar . Detta kommer att innebära bilen domkraft, till block passa bakom däcken inte i närheten av bromsarna, och handverktyg som behövs för att lossa klackarna och andra muttrar och skruvar under processen. Tänk på din handverktyg kan alla vara linjär, men du behöver metriska verktyg för detta jobb. Kontrollera din bruksanvisning för detaljer om vilken typ av bultar och muttrar används med ditt märke och modell.

Det tredje har de reservdelar till hands som du behöver för att kunna installera egna bromsar. Åtminstone behöver du bromsbelägg, skor och eventuellt en ny broms rotor. Egentligen får du inte veta om rotorn tills du är i bromssystemet. Tänk på att bromsarna rotorer på många bilar kan vridas en gång, så att du kan avstå från ersättning tills nästa gång.

När du har alla verktyg och utbyte samman delar, se till att fordonet står på fast mark och position domkraften. Det finns två uppgifter som du bör göra innan du lyfter upp den första hjulet. Placera stoppklossar bakom de andra tre hjul, för att hindra bilen från att rulla av domkraften. Andra, lossa lug muttrarna på däcket innan du lyfter upp den del av fordonet. Ta inte bort dem i denna tid, helt enkelt lossa dem så att de blir lättare att ta bort senare. När däcket är från marken, bort lug nötter och ta bort däcket. Du kommer nu att kunna se i vilket skick Dina bromsar och påbörja processen med att installera egna bromsar.

Kontrollera problem med slangar, kopplingar och bromsoket. Se till att kontrollera bromsbeläggen på båda sidor av bromsskivan. Även känsla runt bromsskivan och notera eventuella spår du kan hitta. När du är nöjd att bromsskivan är fortfarande i god form, ta bort bromscylindern och lägga cylinder ovanpå skivbroms. Enheten kommer att vara något tungt i de flesta modeller och du behöver det att ligga stilla medan du byta ut kuddar och skor. Tänk på bromsen linjen är ansluten och du inte vill skada den under processen när du installerar din egen bromsarna.

Sliding de gamla bromsklossarna bort, kontrollera huvudcylindern finns några tecken på slitage eller läckor som kan tyda på ett problem med bromsvätskan. Förhoppningsvis hittar du ingen. Vid denna punkt i processen att installera din egen bromsarna, ta en stund och torka bort all smuts eller rester runt bromsarna. Du kan också använda detta tillfälle för att smörja alla kontaktpunkter. I detta läge kan du installera den nya bromsbeläggen. Detta kommer att vara relativt lätt på nyare bilar, eftersom de flesta av dem helt enkelt snäpper på plats. Detta är också en chans att ersätta slitna bromsbackar om det behövs. Det är oftast bara ett par nötter hålla dem på plats. Ta bort nötter, rengör området bakom skon och ersätta med nya skor.

Ur denna synvinkel är det en fråga om att vända processen och Montering av komponenter. Din sista uppgift i processen att installera din egen bromsarna är att däcket tillbaka på fordonet, säkra med lug nötter och sänka jack mekanism. Kom ihåg att dra åt muttrarna lug helt när fordonet är tillbaka på marken. Upprepa denna process med alla de typer av bromsarna på fordonet.

Tänk på att för stora broms jobb med att ersätta hela systemet, kan du söka tjänster av en yrkesman. Installera din egen bromsarna är bra när det gäller att göra rotorer och föränderliga ut kuddar och skor, men stora problem krävs expertis för en erfaren mekaniker. Förstå dina gränser i arbetet med att kunna installera egna bromsar och respektera dem. Detta synsätt kommer att leda till en säker drift av fordonet för dig, dina nära och kära, och andra människor på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.