Hur Helikoptrar Stay Up?

huvudsak helikoptrar stanna upp av samma skäl flygplan framåt genom luften. En roterande propeller skapar förändringar i lufttrycket, sänka den på vissa områden och höja den i andra. Kombinerat med ett speciellt böjt vinge, är den effekt som kallas hiss , och det drar ett flygplan framåt eller låter helikoptrar för att lyfta från marken vertikalt. Utan någon form av roterande propeller systemet, skulle varken flygplan lämnar aldrig marken. Det finns två grundläggande typer av flygplan med fasta vingar och roterande vingar. En traditionell flygplan skulle betraktas som ett flygplan med fasta vingar, eftersom vingarna är i en fast position bakom eller över propellrarna. Helikoptrar, å andra sidan, är roterande vingar, eftersom Wing-formade rotorbladen snurra i en cirkel ovanför flygplanets kropp. De enskilda bladen på ett helikopterns rotor är inställbara under flygning, medan ett flygplan med fasta vingar vingar har mycket få rörliga delar.

Anledningen till att helikoptrarna stanna upp i luften beror på att enskilda roterande knivarna är formade som flygplansvingar. När spinning rotorenheten har nått en viss hastighet, den skovlar hugga upp luften omkring dem, skapa lägre tryck över bladet och högre tryck nedan. Denna åtgärd skapar en driver eller lyftkraft underifrån. Piloten använder hand-och fot för att ändra anfallsvinkeln på varje blad som de snurrar. Denna vinkel påverkar om helikoptern kommer att stiga, sjunka, tur, eller ens hover. När bladen hålls, kan helikoptern kvar eller lyfta något. Om piloten sänker baksidan av bladen, kommer den förändring lyfta skicka helikoptern uppåt, ungefär som en drake flyger högre när vinklad mot vinden. Om piloten höjer bakkanten av bladen, kommer helikoptern ner. Genom att variera position varje roterande blad, kommer helikoptern flytta till vänster eller höger. Så länge rotorn snurrar tillräckligt snabbt, bör en helikopter kvar i luften.

Ett stort problem helikopterpiloter ansikte är tendensen att helikoptern vända i motsatt riktning mot den roterande knivarna. En andra roterande propeller placerad i den bakre delen av helikoptern hjälper till att motverka denna tendens genom att trycka mot spinn. Denna andra rotor hjälper också till att stabilisera helikoptern under en svår svävande manöver. Utan hjälp av en bakre rotorblad, skulle helikoptrar snurra rutinmässigt utom kontroll och krascha.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.