Vilka typer av bilar Get the Best KM?

Det finns bilar på marknaden som är särskilt utformade för att vara bränslesnåla. Just dessa bilar få bästa körsträckor och kallas hybrider. Drivs av en kombination av en bensinmotor och en elmotor, hybridbilar få bästa miltal eftersom de förbränner mindre fossila bränslen, bensin, att köra fordonet. Mycket av den energi som behövs för att driva bilar ges av elmotorn. Dagens teknik gör att elmotorn i en hybrid bil för att enbart bistå den bensindrivna motorn driver fordonet. Detta sker i en rad olika sätt: (1) En rad hybridfordon använder bara elmotorn för att driva hjulen, vilket driver fordonet, medan bensinmotorn driver generatorn till antingen fordonets framdrivning eller för att ladda batterierna. Dieseldrivna lok har förlitat sig på denna typ av hybridsystem i över 60 år. Alla stora biltillverkare arbetar med att utveckla bilar som kan effektivt använda serie-hybridteknik. Denna teknik försäkrar att, så småningom, dessa bilar få det bästa körsträckan för alla. (2) En parallell hybridfordon, å andra sidan, drivs av både sina gas-motor och en elmotor, varje ansluten till transmissionen. Alltså både gas-motor och elmotor driva fordonet i tandem. Honda Civic, Insight och Accord hybrider är exempel på parallellhybrid konceptet. Alla dessa bilar få bästa körsträcka, med några få marginellt högre miles per gallon (mpg) än andra. Självklart hög mpg bilar få bästa möjliga körsträcka. (3) Slutligen, finns det en serie /parallell hybrid bil där gasen motorn kan antingen makt hjul på fordonet eller kan kopplas ifrån för att driva en generator att ladda batterierna. Ford Escape Hybrid och Toyota Prius är exempel på serie /parallell hybridteknik. Återigen, dessa bilar få bästa miltal med en annan metod för att producera denna effektivitet.

Hybridbilar att få de bästa miltal är också renare fordon. Ju mindre beroende av en bil är på bensinmotorer, desto färre växthusgaser produceras av bilen. Liksom, en mer effektiv konstruktion av motorn och bilens aerodynamik, mindre någon slags motor måste fungera, vilket minskar skadliga utsläpp.

Hybridbilar få bästa miltal, men hybridtekniken är i huvudsak fortfarande i sin linda. Den tunga, rymd tidskrävande, dyra batterier som krävs för dagens hybridfordon inskränka möjligheterna till sådana bilar. Hybrider är bilar som får bäst miltal nu, men framtiden kommer att se helt elektriska bilar som bara passar i ett gemensamt hushåll eluttag för att tanka-inget fossilt bränsle som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.