Vilka olika typer av sjömärken?

Det finns en mängd olika typer av sjömärken, möta behov som sträcker sig från grundläggande navigering till insamling av vetenskapliga data. I samtliga fall är det oftast mot lagen för att flytta en boj eller kan lägga till den, om bojen är en FÖRTÖJNINGSBOJ, designad speciellt för detta ändamål. Sjömän också rapportera bojar som har gått vilse eller kommer unmoored som en artighet mot andra seglare och säkerställa sjösäkerheten.

Sea varumärkena navigering bojar. Ett antal typer av sjömärken faller under denna rubrik, även kan och nunna bojar, som används för att markera höger och vänster sida i vakthållning kanal. Kan bojarna är grönt, märkning höger sida av kanalen, och de kommer att markeras med udda nummer. Nun bojar är röda, märkning vänster sida av kanalen, och de är markerade med jämna nummer. Utöver dessa grundläggande navigations bojar, är det också möjligt att hitta rent vatten markörer, som visar att en passage är klar, tillsammans med speciella ändamål bojar, som är gula och har vanligen varningsinformation. Andra typer av sjömärken används för navigering samt: preferred kanal markörer är antingen röda eller gröna på ovansidan, som anger vilken sida av kanalen har företräde, och olika markörer som används av fartyg för att orientera sig. Det finns också ett antal olika typer av sjömärken som är avsedda för vetenskapliga ändamål. Sonobuoys, till exempel samla akustiska data, vilket innebär att de också kan användas i anti-ubåtskrig. Väder bojar samla in data om temperatur, vind, vågor, och så vidare för att förutsäga, och tsunami bojar utkik specifikt för förhållanden som kan tyda på ett inkommande tsunamin eller svår stormflod. P

bojarna är också för att markera brygga faror som grund och klippor, då de kan ha lampor, klockor, eller horn för att se till att sjömän är medvetna om dem i dåligt väder. Särskild märkning bojar kan också användas för att ange faror som vrak. I områden med massor av havsis, markörer kan användas för att ange en tydlig kanal genom isen, dessa markörer även varna människor på ytan av isen om hål i isen som kan vara farliga för dem.

Divers använda flera typer av sjömärken för säkerheten. När dykare undervattensbloss, flyger de en boj med den klassiska dykare fana, ett rött fält med vit rand, och en sådan flagga kan flygas från en båt med dykare också. Dykare kan också använda andra bojen flaggor som visar att de kan stoppas för uppackning, varna fartyg för att det faktum att människor under vatten, och de måste hålla klart.

Försvar också använda flera olika typer av sjömärken. Bojar kan användas för att identifiera minfält, till exempel, tillsammans med potentiella risker som ett område där en militär övning pågår. Bojar används också i ubåtskrig, att spåra subs och överföra data, och för att markera ut territorialvatten. Du kan också se specialiserade bojar som används av fiskare för att identifiera saker som hummer fällor och vattnet nät.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.