Vilka olika typer av motorcyklar?

Det finns tre huvudsakliga kategorier av gatan motorcyklar: galaklädd eller touring cyklar, kryssare och cyklar idrott. Även om vissa cykel konstruktioner tenderar att överbrygga klyftorna mellan dessa kategorier, de flesta motorcyklar faller lätt in i en av de tre grupperna.

Full klänning motorcyklar så kallas på grund av deras extra utrustning för att göra långritter eller turnera mer convenient. De har hårda skal stammar på båda sidor av ryggen fender, full kåpor, vindskydd och en instrumentpanel. De har också vanligen ut med inbyggd ljudanläggning, ofta med GPS. Passagerarsätet på en långfärdscykel har en stor rundad rygg med armstöd. Dessa tunga cyklar har avancerad fjädring och gummi motor fästen att jämna ut vägen och göra längre sträckor till ett nöje. Den Road King av Harley Davidson och Honda Gold Wing är två exempel på galaklädd motorcyklar.

Även touring cyklar är vackra, motorcyklarna närmast förknippas med den legendariske biker bilden är kryssare, däribland skräddarsydda hackar . En helikopter har en "hackad" ram med framgaffel utvidgas och rakade efter den reguljära beståndet kryssare. Ridit in i fotbollskarriären av Dennis Hopper och Peter Fonda 1969 s Easy Rider , helikopter motorcyklar huvudsakligen är avsedda för hedonistisk njutning snarare än långväga resa. Den hållningen antas på dessa motorcyklar, med sina som baksätet och framåt kontroller fot, är tänkt att sparka tillbaka och ta din tid, med mycket attityd rida rakt fram. Choppers är heta igen, även njuta av framgången för en tv-show, Orange County Choppers , med nya anpassade motorcyklar byggs varje vecka från ramen upp.

Cruisers och hackar är synonymt med cool och nästan alla japanska tillverkare har investerat i legenden startade av Harley Davidson kryssningsresenärerna av sina egna. Honda Shadow Aero , Kawasakis Vulcan och Suzuki Volusia är några exempel.

Cruisers och hackar-särskilt Harleys -- - också motorcyklar oftast kundanpassade. Många ägare kan enkelt investera över US $ 30. 000 för allt från eye-bländande krom till anpassade motorer och airbrush jobb färg. Harley Davidson Softails, Springers, Wide Glides, Shoveleads, Panheads och Knuckleheads är alla klassiska kryssningsfartyg.

Om kryssningar är inte din stil-men racing är-du är intresserad av sport cyklar, även kallad café racers. Dessa cyklar har en sittställning som sätter ryttarens fötter under honom eller henne, snarare än utanför. Ryttaren lutar sig fram över bensintank med huvud och axlar att få grepp om små, raka styret utformad för snabb, krävande vändningar. Här ställningen är perfekt för att ta kurvor i höga hastigheter, lutar cykeln och bibehålla en strikt kontroll. Sport cyklar är perfekt för att spela i bergen, flyger ner ensam, slingrande landsvägar, eller ens zippa runt staden. De är dock inte avsedda för komfort på långa, stadiga vandringar, där den främre lutande kroppshållning lägger belastning på nedre ryggen. Sport cyklar finns i en mängd olika modeller och priser. Honda Interceptor och Ducati Supersport är två exempel på sport cyklar.

terrängmotorcyklar omfatta smuts cyklar utformad med höga karmar och höga avgasrör som inte kommer att plana ut. Dessa motorcyklar har knölig däck och brist gata redskap eller plattor licens. Istället utfärdas årligen gröna märkena av Vägverket, så att ägarna att rida i terräng parker. De har antingen två stroke eller fyra motorer stroke och är olagligt att köra på gatan. En hybrid dirt bike, känd som en Enduro , har en strålkastare och registreringsskylt och Street Legal. Stock däck kallas kombination däck och ser ut som "tråkigt" knölig däck. Tyvärr har dessa däck inte mycket dragkraft på gatan eller i smutsen. Enduros är inte lika populär som smuts cyklar eller motorcyklar gatan, men kan vara användbar för dem som bor på landsbygden eller åkermark omgiven av grusvägar.

Andra terrängmotorcyklar omfattar fyra hjul ATV (All Terrain Vehicle) eller Quad racer . Dess tre hjul föregångare upphörde 1988.

I USA finns det en obligatorisk hjälm lag för ridning motorcyklar i de flesta stater. I vissa stater lagen är ålder eller försäkrings-beroende. Kontrollera lokala lagar innan ridning vara säkra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.