Vilka olika typer av marina Adhesive?

Marine lim är kategoriserade enligt deras omedelbara tackiness och det förfarande som används för att tillämpa dem. De är också differentieras efter deras förmåga att motstå ett brett utbud av marina förhållanden. De två vanligaste typerna av marina lim är kontakt och epoxy.

kontaktlim är en typ av marint lim som omedelbart vid kontakt, stick till ytan är limmade. De börjar att stelna snabbt, så att dessa typer av lim är bra för vad som kallas "löpande reparationer," det vill säga reparationer medan båten är utanför sitt hem halka. Kontaktlim fungerar inte bra för reparationer som kräver justering efter den första reparationen. Av detta skäl bör de inte användas för tillfällig obligationer.

Like marina lim i allmänhet, kontaktlim brukar tåla hårda miljöförhållanden. Vissa, men inte alla, kan kontaktlim användas under vattenlinjen, under förhållanden där obligationen kommer kontinuerligt under vatten. Många typer av kontaktlim kommer att mjukna eller ge vid höga temperaturer, vilket gör dessa typer av marina klister inte idealisk för användning i mycket varmt klimat.

Epoxi lim är en typ av marint lim som består av två ämnen som inte är självhäftande separat, men som blir klibbig när de blandas. Denna typ av marina självhäftande tar tid att härda, vilket gör det bättre för användning i projekt som kan behöva bytas ut eller rörliga delar för att skapa rätt passform. Den tid det tar för epoxi lim att härda kan vanligtvis regleras genom att ändra temperaturen. Högre temperaturer orsaka epoxin att ställa upp snabbare. När epoxi lim hårdnar, obligationen utgör de är oftast mycket starkare än obligationsmarknaden består av kontaktlim. Obligationen är också generellt mer tåla höga temperaturer utan att smälta. Även dessa resultat obligationer är mycket hållbara, kan det göra delar fast med epoxi lim svår att ersätta. De är också användbara för att fylla luckor och kratrar, och många kan användas under vattenlinjen. När en epoxy-baserad marina lim används på ett plant underlag, är det bra att använda antingen vikter eller en vice att hålla projektet tillsammans, eftersom det kommer att ta lång tid att torka.

kan både kontaktlim och epoxy lim användas för att ansluta ett antal olika ytor mot varandra, såsom glasfiber, trä och plast. Försiktighet bör emellertid beakta att välja rätt lim för materialet som limmas. Produktens etikett bör konsulteras för denna information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.