Vilka olika typer av cykeldäck?

cyklist val av däck är en av de viktigaste sätten att förbättra eller hindra fullgörandet av en cykel. Det finns olika typer av cykeldäck, som är utformade för olika cykling applikationer. De kan delas in i två huvudkategorier: däck NITARE och tubulär däck. Den NITARE däck är en av de mest använda typerna av cykeldäck. Även kallat en tråd-på däck, är det oftast används om modeller för förströelse för väg och berg cykling. De flesta av däcken gatan cykeln är NITARE däck. Detta trötta utformad med ett vävt tyg hölje som är överdragen med gummi. Har en struktur som består av en u-formad yttre däck som innehåller en separat innerslang. Kanten på den yttre däcket, som är kallad vulst, är "tillverkad av kraftig ståltråd som krokar på däcket fälg, vilket garanterar en säker passform. Det inre röret blåses upp med luft, som håller däcket från att kollapsa. En speciell version av NITARE däck är den vikbara däcket. Den fällbara däck kan fällas upp kompakt för transport eller lagring, samtidigt som samma funktionella egenskaper som en vanlig cykel punktering. Denna typ av däck tacka för sin förmåga att lägga sig för sin unika konstruktion, som ersätter Kevlar ® fibrer för ståltråd. Användning av Kevlar ® ger också vikt besparingar på omkring 2 ounces (50 gram), vilket gör det mycket lättare än NITARE däcket, och samtidigt öka Motstånd mot punktering.

Tubular cykeldäck, även kallat "sy-ups "eller" spurter ", är speciellt konstruerad för aggressiva och snabba lopp ridning. De är populära bland cykling proffs, som brukar gilla dem över NITARE däck. Tubulär däck ger cyklisten betydande vikt besparingar samt överlägsen prestanda på utmanande terräng. En huvudsakliga skillnaden mellan tubulär och däck NITARE är en pärla utan byggandet av tubulära däcket. Tubular däck är konstruerade för att kombinera däcket och slangen, som sys ihop till en enhet. Särskild cement används till att säkra den till cykelns däck fälg. Eftersom detta tröttnar inte har en pärla, kan fällas ihop för förvaring och transport.

En viktig fördel som tubular däck erbjuder är överlägsen punktering stabilitet. I händelse av ett katastrofalt punktering, kan cyklisten fortsätta trampa på cykeln och kan behålla kontrollen över cykeln. Å andra sidan är denna typ av cykeldäck är svårare att reparera vid en punktering. Eftersom det är limmad på fälgen måste hela däcket tas bort för reparation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.