Vilka är fördelarna med skotrar?

Det är inte ovanligt att många europeiska och asiatiska gator fyllda med el-eller gasdrivna skotrar, men amerikanerna fortfarande tycks föredra bilar i stort för att köra de minsta ärenden. Skotrar har flera fördelar jämfört med bilar och motorcyklar när det gäller effektivitet och bekvämlighet, men att få den amerikanska allmänheten att anamma dessa fördelar fortsätter att vara en utmaning för scooter tillverkare. I en tid då bränsle kostnaderna är höga , är en uppenbar fördel av skotrar bränsleekonomi. Påfyllning av bensintank flesta skotrar innebär endast en bråkdel av kostnaderna för att hålla en typisk bilens tank full. För dem på en stram budget, kostnaderna för att hålla skotrar i körklart skick är försumbar jämfört med bilar. Eftersom skotrar sådan kan utrustas med extra förvaringsfack och underhålla gata hastigheter, kan många lokala ärenden köras på en tank eller en komplett elektrisk laddning.

Även den dyraste skotrar på marknaden idag är betydligt billigare än motorcyklar och bilar ekonomi. Försäkringskrav för vespor vanligtvis är mindre restriktiva än motsvarande ansvar täckning för bilar och motorcyklar. Många människor tycker motorcyklar att bli svårt att göra och inte praktiska för dag-till-dag aktiviteter som shopping eller pendla till arbetet. Även den mest ekonomiska bilen kan kräva stora månatliga betalningar utöver licensavgifter och obligatorisk försäkring. Skotrar, å andra sidan, är mycket lättare att driva än motorcyklar och sällan drabbas av typ av skada eller ansvar även minsta bil kan uppleva.

En annan fördel skotrar har över större fordon är parkering och förvaring. I många större städer, kan finna en lämplig parkeringsplats för en bil innebär ändlösa slingor runt trängsel eller extra avgifter på ett parkeringsgarage. Destinationen kan fortfarande vara kvarter bort, vilket ger föraren något annat val än att gå. Skotrar är lagligt att parkera i city sponsrat cykel rack eller säkrad med kedjor till robusta föremål på trottoaren. Detta innebär scooter ägarna ofta kan hitta lämpliga parkeringsplatser nästan överallt längs planerade rutter. Skotrar kan också behålla hastigheter stadstrafik, vilket gör dem mindre av en potentiell fara än cyklister eller fotgängare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.