Vilka är de olika typerna av vägmärken?

Vägmärken regeringen reglerade inlägg som tjänar flera olika syften avseende vägar. År 1968 hölls Wienkonventionen om vägmärken för att främja internationellt ökar trafiksäkerheten. Inte alla nationer överensstämma exakt med Wien normer, eftersom många har sina egna versioner av särskilda vägmärken.

Wienkonventionen som anges åtta kategorier av vägmärken som ska antas av alla nationer. Dessa kategorier, kallas AH, inkludera varningsskyltar, skyltar prioritet, förbudsskyltar, obligatoriska tecken, specialtecken reglering, informationsskyltar, riktning, position eller tecken indikation, och en catch-all typ av extra paneler. Konventionen skapat särskilda riktlinjer för färg och form i varje kategori, men inte alla nationer prenumerera på den exakta normer.

För varning eller varningsskyltar, anger konventionen att tecknet måste vara en triangel eller diamant, med en vit eller gul bakgrund och röd eller svart ram. Nästan alla länder använder denna standard, inklusive svart text för maximal synlighet. Dessa vägmärken visar en kommande eller i närheten fara, och färgglada att locka omedelbar uppmärksamhet.

Prioritet tecken tyder på höger-väg för fordon eller fotgängare. Dessa tecken finns på komplicerade korsningar där stoplights inte diktera passage. Prioritet tecken finns i en mängd olika form och färg, beroende på de åtgärder som krävs av tecknet. Till exempel, enligt Wienkonventionen, avkastning eller ge-väg skyltar bör vara en omvänd triangel med en röd kant.

förbudsskyltar beskriva en förbjuden åtgärd och även hastighetsgränserna tecken. Dessa tecken är röd-kantad med en vit eller blå bakgrund, och kan innehålla ett diagonalt rött snedstreck, anger att åtgärden som visas är inte tillåtet. Ingen parkering, ingen väg, och fel skyltar sätt är alla exempel på denna kategori.

Motsatsen till förbudsskyltar är obligatoriska inlägg, som talar om för fordon eller fotgängare vad de måste göra. Dessa tecken är nästan alltid runda, vanligen i blått och vitt eller vitt och rött. Förenta staterna och Kanada håller sig inte till detta tecken sorten, med tanke på obligatoriska åtgärder som en del av en reglerande kategori. I Amerika, obligatoriska tecken brukar innehålla ordet "bara. "

Informativa skyltar är oftast grön eller blå med vit text. Dessa tecken är ofta används för att ange avstånd till stora städer och destinationer. I USA, informativa skyltar består ofta motorvägen in-och utgångar. Andra länder klassificera också några informativa skyltar som riktning eller kategorier position, även om praxis varierar från land till land.

Wienkonventionen deltog inte i alla länder, och många, inklusive Kanada och Förenta staterna, är inte undertecknat. Om du reser till ett främmande land och planera på körningen, kanske du vill studera deras rutiner vägskylt innan du kommer dit. De flesta länder kräver också kunskap om variationer vägskylt för att få ett körkort. Om du vill veta mer om ditt resmål är vägskyltar, besöka en statlig transport webbplatser som innehåller en guide till lokala tecken, eller kolla reseguider för ytterligare information. Riktig förståelse av lokala vägmärken kan spara värdefull tid och kan skydda dig från olyckor och hålla dig från att gå vilse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.