Vilka är de olika typerna av motorcykelhjälmar?

Det finns tre grundläggande stilar i motorcykelhjälmar: full-face, tre kvartal skal, och hälften hjälmar skal. Varje stil har sina fördelar och nackdelar, och hjälm du föredrar kommer troligen beror på din smak. Men i en omfattning, vilken typ av cykel du cyklar kan också bestämma stil hjälm du väljer.

Full-face motorcykelhjälmar: Dessa hjälmar täcker hela huvudet och flesta av ansiktet. Den hårda skal sträcker sig från pannan över kraniet till skallbasen på toppen av halsen. Skalet rider framåt längs kindbenen att omfatta käkarna och hakan, lämnar en wrap-around view port. En klar akryl visir glider över i syfte hamnen för att stänga ute vind, regn och damm och underlätta ögontrötthet. Mest heltäckande ansiktsskydd motorcykelhjälmar är ventileras på hakan och i skalet. Vents normalt har skjutdörrar för användning i kallt väder. Det inre skalet är mycket stoppad och hjälmen har en Hakrem för att säkra. är här motorcykelhjälmar vara den säkraste typen av hjälm att bära i form av ren skydd, eftersom de täcker största delen av huvud och ansikte. En nackdel är att de är de tyngsta av alla motorcykelhjälmar, och som sådan kan skapa största nacken trötthet från vindmotstånd. De är också de mest restriktiva hjälmar i fråga om begränsning av sinnesintryck.

Främst människor som äger sport cyklar eller förare café, såsom Kawasaki Ninjas eller Honda Jaktplan, bära heltäckande ansiktsskydd motorcykelhjälmar. Bättre motorcykelhjälmar i denna kategori är Racing hjälmar , för att vara så snygga som möjligt, minimera vindmotstånd och hals trötthet. är en förenklad version av full-face hjälm gjorda för smuts cykling. Visuellt skiljer sig en Dirt Bike hjälm från en gata hjälm av närvaron av en stor skugga över proposition anser hamn och avsaknaden av ett visir. Dirt Bike hjälmar är gjorda för att bära med goggles.

Tre kvartal skal motorcykelhjälmar: Denna stil liknar en full-face hjälm, men inte sjal runt ansiktet. Skalet sträcker sig från pannan över kraniet till basen av nacken och framåt över öronen. En Hakrem säkrar hjälm, ibland i form av en haka kopp. Dessa motorcykelhjälmar är populära bland poliser, eftersom det är lätt att kommunicera med hjälmen på plats. Dessutom kan hjälmen snabbt bort utan att tillfälligt blockera vision, till skillnad från en full-face hjälm. Men hjälmar tre kvartal skal motorcykel fortfarande ger mycket av samma skydd som full-face hjälm. Till största delen människor som föredrar tre hjälmar kvartalet skal är de som rack upp vägen miles på stora galaklädd cyklar, i likhet med Harley Davidson Road King eller en Honda Gold Wing. Headsets ofta installeras på tre motorcyklar kvartalet skal hjälmar och används för att kommunicera med andra ryttare.

Tre kvartalet skal motorcykelhjälmar sällan valt att bära på en kryssare och nästan aldrig sett på dem ridning café racers.

Half skal motorcykelhjälmar: kallas ofta tofsmössa hjälmar, dessa är den minst påträngande stil motorcykelhjälmar, som endast täcker den övre halvan av kraniet. De väger minst, inte blockera öronen, och ge de minst vindmotstånd. De ger också den minsta skydd. De som rider kryssningsresenärer som Harley Davidson Softtails, FXR-serien och Sportsters eller äldre cyklar som Panheads, Knuckleheads och Shovelheads, vanligtvis slitage halv skal motorcykelhjälmar. Denna hjälm är ofta väljs av dem som inte bär hjälm om det inte krävs enligt statens lag. Riders of Café cyklister inte bär mössa hjälmar eftersom de ger för lite skydd, och förare av touring cyklar normalt vill ha mer skydd för den långa miles de log.

För att uppfylla juridiska krav på de stater som har en tvingande lag hjälm, måste alla motorcykelhjälmar uppfyller DOT standard, en säkerhetsnivå som fastställts av Department of Transportation (DOT). Någon hjälm som uppfyller denna standard krävs att innehålla ett DOT klistermärke.

SNELL är en ideell organisation som sätter en strängare frivillig standard. En hjälm behöver inte uppfylla SNELL standard som skall Street Legal, men om en hjälm är både och DOT SNELL godkänd, den är utformad för att uppfylla de högsta standarderna för skydd. Mer trygghet betyder oftast mer vikt, och säkerligen mer kostnadseffektivt. Det är viktigt att en motorcykel hjälm passar ordentligt. Om det är för stor för ryttaren, kommer vinden att få under den och dra den uppåt, spänner nacken. Om alltför snäv, kommer det att orsaka huvudvärk. Låt en erfaren handlare hjälpa till med passform. Tändaren hjälmen, desto mindre kommer att dra på halsen i hård vind. Ny konstruktion med hjälp av kolföreningar har avsevärt minskat totalt hjälm vikt sedan de äldre glasfiber modeller.

är det väl känt att även de säkraste motorcykelhjälmar ge minsta möjliga skydd i händelse av ett fall. Motorcykelolycka statistik visar att det bästa skyddet mot skador inkluderar en motorcykel säkerhetsmedvetande naturligtvis defensiv ridning kompetens och ett personligt engagemang för att rida säkert hela tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.