Vilka är de olika typerna av Auto Paint?

Auto färgen har förändrats dramatiskt sedan slutet av 1800-talet och dagens marknad erbjuder inte mindre än fyra olika typer att välja mellan. Låt oss ta en snabb titt på olika typer av automatisk färg och fördelar och nackdelar med varje. De fyra grundläggande typer av färg som finns idag är: akryl-lack, akryl emalj, akryl och polyuretan vattenbaserad. Vi släpp "akryl" och endast hänvisa till dem som lack, emalj, urethanes och vattenbaserad.

Lack-baserade auto färg var populär mellan mitten av 1920-talet och 1960-talet och finns fortfarande i dag, Men det har blivit olagligt i vissa områden. Lack färg är billigt och går för lätt för oerfaren målare, plus att det ger en fin hög glans. Men chips är även lätt att vara ett relativt "mjuka" måla, och det håller inte bra för UV och kemikalier, vilket gör det en kortlivad lack. Lack auto färg finns i aerosol sprayburkar och för användning med sprutpistol, men är inte generellt rekommenderas.

Emalj målarfärg torka så hårt skal, vilket gör dem hårdare än lack färger. Professionella butiker baka på lackfärg i uppvärmda vikar eller "ugnar," men emalj finns också i sprayburkar och för användning med sprutpistoler. Emalj, medan hårdare än lack, inte uppställer lika lätt som lack färg, vilket gör dem svårare för gör-det-självare (DIYer) att gälla. Detta motsvarar mer efterarbeten. Vissa emalj färger kräver ett tydligt topplack, känd som en två-stegs-system, medan andra kan användas ensamt, kallad enstegs system.

Urethane färger är nyare än emalj, är dyrare och mer problem, men de fastställer enkelt gillar lack samtidigt ha den seghet som emalj. Den automatiska färg kräver tre produkter: färgen, en reducering för att tunna ut färgen till rätt viskositet för pistol, och en katalysator som används för att accelerera torktid. När färgen är blandad, skall det användas snabbt och oanvända färg måste kasseras. Uretan auto färg är mycket giftiga, och även om en ansiktsmask är standard för alla färger jobb, handskar, överdragskläder, och respirator är obligatoriska för att arbeta med uretan auto färg.

Like emalj, kan urethanes användas separat eller i etappvis färgsystem som utnyttjar en slutlig skyddande klarlack. En tvåstegsmetod uretan färgsystem är det mest rekommenderade systemet, eftersom det ger lätt på färg, lägsta avsluta arbetet, och bästa resultat: ett lack som kan med lite omsorg, titta splitter ny år efter år. Polyuretan klarlack är också köpta på tre produkter: klar, reduktion och katalysator för att användas med en pistol, men det finns former av polyuretan klarlack på en sprayburk. De nyaste auto måla tekniken har fört oss giftfria vattenbaserade färger. Dessa färger är de mest mångsidiga av alla, kunna tillämpas på metall, primer, eller till en befintlig lack. Vattenbaserad auto färg är särskilt populärt för användning i Lägga till bilder i ett fordon eller en motorcykel, men kan också användas för att måla hela fordonet. Vara giftfri detta val är perfekt för DIYer att använda i hemmet garaget, men det kräver en täckfärg tydliga uretan att skydda lacken.

vattenbaserad färg är ingen tvekan om framtiden för den automatiska färgindustrin, är dock linje färger expanderar fortfarande. Om du vill lägga till grafik eller ändra fordonets färg, vattenbaserad auto färg är ett alternativ. Om du ser att åter måla en panel med behov av att tändsticksfabriken måla, kanske du måste vänta för införandet av färdigblandade färger fabrik, eller låta en professionell butik gör jobbet åt dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.