Vilka är de olika kör teckenspråk?

När man kör, är det omöjligt att kommunicera verbalt med andra förare som också i sina egna bilar, skild från dig. Av denna anledning har ett helt lexikon för kommunikation dykt upp som använder teckenspråk för att ge särskild betydelse. Även om inte en formell teckenspråk, drivande handtecken är en av de största uppsättningarna gester. Även körning teckenspråk skiljer sig från land till land, många är universella, åtminstone inom en region som Europa eller Nordamerika. Den mest grundläggande orsaken hand signaler som används för att visa att du håller på att göra varv. Dessa signaler används om du är i en bil eller lastbil som brutit sin tur ljus, eller om du på ett fordon som en cykel som inte har någon blinkers till att börja med. I Amerika och andra högerstyrda länder vänster hand används, eftersom föraren sitter på vänster sida av fordonet, så detta ger dem möjlighet att sätta sin arm ut genom fönstret. I länder som kör på vänster sida av vägen till höger används. Armen placeras hela vägen ut, vid en rät vinkel, tyder förbereder vända i denna riktning: vänster i Amerika, rätt på ett ställe som Storbritannien. Armen placeras ut med underarmarna pekade rakt upp med armbågen på en nittio graders vinkel anger förbereder sig för att svänga i motsatt riktning: höger i Amerika, lämnade på en plats som Storbritannien. Armen på att utökas med underarmen pekade rakt ner med armbågen på en nittio graders vinkel visar stopp. Förutom svarvning, finns ett antal andra viktiga saker som kan överföras till andra förare genom köra handtecken. Till exempel pekar ut genom fönstret och ned mot vägen med pekaren finger fullt utsträckt anger att mötande förare bör hålla utkik efter ett hinder i vägen. Placering sin handflata nedåt och trycka ner långsamt är en signal om att mötande förare bör minska sina hastighet. Placering sin handflata vänd öppna direkt vid mötande förare anger att mötande förare borde sluta. Och att flytta en hand med handflatan vänd mot sidan från den ena sidan till den andra visar att bilen framför skulle dra över.

annan körning handsignaler är mer vardagligt, både i landet och i andra. Till exempel, Shaka symbol, med tummen och fingrarna pinky förlängas ut från en knytnäve används ofta som en symbol för tack, till exempel att förare som gör att du passerar dem. Samma symbol i delar av Europa används som ett erkännande från Volkswagen förare till andra Volkswagen förare, eftersom det skapar en V och W med en hand. V handsignalering, ofta i samband med segern eller fredssymbol tjänar en liknande roll i Australien, där det används vid passage av en Valiant Charger.

Naturligtvis finns en annan uppsättning av drivande handsignaler samt, används främst för att visa besvikelse eller ilska på en annan förare. Dessa symboler, från ensiffrig kastas upp till en tumme mot tänderna, är samma gester av ilska används mycket inom deras respektive kulturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.