Varför finns det inga Säkerhetsbälten på skolbussar?

2007, en skolbuss som transporterar elever till en teknisk skola i Huntsville, Alabama sladdade av en Interstate Highway på ramp och föll sju meter på trottoaren nedanför. Fyra studenter dödades och dussintals skadades. Denna tragiska olycka återupplivade en nationell debatt om huruvida bilbälten bör vara obligatoriskt på skolbussar. Anhöriga till de avlidna studenterna har vidtagit rättsliga åtgärder mot skolsystemet, busschauffören och en av de största tillverkarna av skolbussar världen. Men kort svar på varför bilbälten är inte uppdrag på skolbussar är säkerhetsfrågor, ekonomi och ansvar. The National Highway Transportation Administration (NHTSA), en av de mest inflytelserika myndigheter när det gäller allmän säkerhet på vägarna, har förklarat att nuvarande skolbussar är bland de säkraste former av transport finns. Efter att ha studerat resultatet av kollisioner med skolbussar förklarade NHTSA att det inte fanns några tvingande skäl att tro att användningen av bilbälte på skolbussar bör federalt uppdrag. De flesta olyckor med skolbussar var antingen framifrån eller bakifrån, vilket innebär att passagerare skyddas genom en säkerhetsanordning funktion som kallas uppdelning .

uppdelning, ett begrepp ses ofta på kommersiella flygplan, innebär sittplatser passagerare i rader stoppade stolarna med mjukt ryggstöd. Tron är att under framifrån eller bakifrån, de vanligaste typerna av vrak där skolbussar Passagerarna skulle antingen föras tillbaka till sina platser eller kastas framåt ner i den vadderade ryggen på raden framför. Användningen av bilbälte kan kräva hårdare platser, vilket skulle medföra att teorin om fack. Det är också risk för att vissa elever skulle få inre skador från bilbälten genom en process som kallas underglidning , det vill säga då en kropp glida nedåt under inverkan.

Säkerhetsbälten på skolbussar kan också hindra rädda eller ansträngningar evakuering, som vuxna eller äldre elever kan behöva spendera dyrbara minuter unbuckling unga eller desorienterad passagerare. Stökiga elever kan också använda tunga spännen som improviserade vapen, skapar ännu större säkerhetsrisk. Det finns också argumentet att säkerhetsbälten skulle bara skydda passagerare i skolskjutsar under ovanliga händelser såsom utbyggnaden overs eller fälls, inte andra möjliga olyckor såsom bränder eller överspolning. Med tanke på bekostnad av eftermontering nuvarande skolbussar eller ersätta hela flottor med godkända system bilbälte, fördelarna av bilbältesanvändningen närvarande inte uppväger skulder.

Ett problem många skolsystem ansikte inför en obligatorisk bilbältesanvändningen på skolbussar är uppfyllda. Busschauffören har redan ett betydande ansvar, så skolorna skulle behöva anställa ytterligare övervakare att rida på alla skolbussar. Mot bakgrund av sexualbrott farhågor, både manliga och kvinnliga monitorer skulle behöva anlitas för att undvika anklagelser om oegentligheter. Förutom ökade kostnader för hyra godkända bildskärmar, skulle det också vara en fråga om ansvar, om ens en elev bort hans eller hennes bälte och blev skadade som följd.

Eftermontering nuvarande skolskjutsar för säkerhetsbälten kan också vara en dyr och kontroversiell process för skolsystemen. Det finns några garantier för att eftermonterade bilbälte system inte skulle misslyckas under vissa omständigheter. Det finns också mycket få krav på plats för system bilbälten av tillverkare av skolbussar. Den handfull stater som har inrättats bilbälte uppdragen för skolskjutsar har inte rapporterat flera incidenter där användningen av bilbälte var helt klart en fördel gentemot uppdelning. Även om det kan verka kontraproduktivt intuitivt att mandatet använda bilbälte bilar men inte för skolbussar, det finns några skillnader mellan de två transportsätt som kräver olika metoder för passagerarnas säkerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.