Vad ska jag göra i en flygolycka?

Surviving en flygolycka eller nödlandning är möjligt. Medan nyheten brukar rapporterna om katastrofal förlust av liv som ett resultat av en flygolycka, uppskattar Federal Aviation Administration som en gång var 11 dagar, är ett flygplan tvingades nödlanda. De flesta av dessa nödlandningar eller mindre kraschar är överleva om passagerarna håller sig lugna och följ anvisningarna.

För att överleva en flygolycka, startar i början av flygningen mycket uppmärksam när kabinpersonalen ge säkerhet tal . Även om du kan känna att du har hört tal före, olika plan har olika säkerhetsrutinerna. Uppmärksamma: det kan rädda ditt liv senare. Du bör även se över säkerheten kortet tillhandahålls av flygbolaget. Efter säkerhet tal, titta runt planet för att orientera dig. Räkna antalet rader till utgången så att du kan hitta det på dålig syn gemensamma villkor i en flygolycka. Kontrollera din bältet är ordentligt fastsatt i ditt knä, och lämna det fästs under hela flygningen. Det finns några förnuftiga försiktighetsåtgärder passagerare kan vidta för att öka deras förmåga att överleva en flygolycka. Bär långärmade bomull kläder och förnuftiga skor. Bomull är mindre brandfarligt i händelse av brand, och långa ärmar och byxor kommer att skydda dig från skräp och lågor. Förnuftiga skor kan du köra från en brinnande planet och gå snabbt ner i gången. Det är också en utmärkt idé att ha en jacka eller filt redo ifall flygolycka inträffar i ett kallt område.

Om kabinpersonal visar att en flygolycka eller nödlandning kommer att inträffa, följa deras anvisningar noga. Se till att ditt bagage är ordentligt stuvat, och att inga vassa föremål i fickorna. Antag att krascha position genom stärkande händerna på sätet framför dig och stoppar om ditt huvud mot ditt bröst. Brace fötterna stadigt på golvet i flygplanet, och håll krasch plats tills flygplanet har kommit helt stilla. är en flygolycka åtföljs ofta av rök och eld. Röken kan vara mycket giftiga, och det är viktigt att skydda dina lungor. Om du har kommit till användning syre, vilket är vanligt med en förlust på kabintryck, sätta masken på och säkra det innan hjälpa andra passagerare. Du kan ha så lite som 15 sekunder att göra detta innan du börjar känna dig svimfärdig, och du kan inte hjälpa andra passagerare om du är medvetslös. När evakuera eller rör sig i en rök fylld flygplan, skydda dina luftvägar med en fuktig trasa över din näsa och mun.

När flygplan står stilla börja evakuera. Lämna dina tillhörigheter bakom. De kommer att göra det svårt för dig och andra att gå. Kom ihåg att behålla lugnet, och bistå andra passagerare om de behöver hjälp. Flytta till närmaste utgång och kontrollera att säkerställa att villkoren är säker innan du går utanför. Om flygolycka inträffat i vatten, öka din flytväst när du lämnar planet, och bli av med dina skor och tunga plagg att göra det lättare att simma. Om flygolycka är på torra land, ur planet säkert och flytta väl vindsidan av flygplanet att vänta på undsättning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.