Vad orsakar Cylinderhuvud cracking?

topplocket är en viktig del av alla förbränningsmotorer, och topplock sprickbildning kan orsaka katastrofala skador på motorn. I vissa fall, topplock sprickbildning kan ge upphov till svåra skador på motorn att det måste bytas ut. Som ett resultat, de flesta bilister försöka förhindra topplocket sprickbildning, som ett uns av förebyggande åtgärder i detta fall är värt många pounds av bota. Orsakerna till cylinderhuvud sprickbildning är alla relativt enkla och lätta att förebygga, utom när det gäller mekaniska delar misslyckande förskyllan operatören. Den topplock, används i kombination med en topplockspackning, tätningar cylindrarna i bilen, tillsammans med andra delar i samband med dem. Cylindertoppen är anpassad för fordon, och har mycket exakt slipat ytor för att ge en smidig och spola passar med alla anslutande delar. I fråga om en mindre spricka, kan cylindrarna förlora kompression och slå slint. Större sprickor kan orsaka allvarliga skador på flaskor av motorn. Av denna anledning, när de ersätter antingen topplocket eller topplockspackning, se till att du använder rätt delar, inklusive bultar, för jobbet.

Även en helt ny bil kan uppleva topplocket sprickbildning om delar har installerats felaktigt eller om det finns svagheter i metall. Särskilt när det gäller ett fordon som fortfarande omfattas av garanti ska förarna tävling topplocket sprickbildning med återförsäljaren. Vara säker på att inspektera alla fordon innan du köper för att leta efter svaga punkter i metall eller felaktigt installerade komponenter. Detta inkluderar packningen topplock, eftersom felaktig installation av denna viktiga del kan orsaka topplocket sprickbildning.

Topplockspackning sprickor har blivit vanligare biltillverkare blandas metaller i sina motorer. Många fordon, till exempel, har en gedigen Gjutblock järn motor men en aluminium cylinder head. Dessa två metaller expandera i olika takt, och detta kan leda till topplocket sprickbildning. Den vanligaste orsaken till topplocket sprickbildning är överhettad. När ett fordon blir överhettad, sätter den stress på sina metallkomponenter, inklusive topplock, vilket ofta är i mitten av värmen. Detta kan orsaka att topplockspackning att misslyckas, vilket kan leda till topplocket sprickbildning som de komponenter som varpen och tryck börjar läcka. Alla förare ska väl behålla sina fordon för att förhindra överhettning.

Många förare misstag hälla kallt vatten i kylaren när deras fordon överhettas, i ett försök att öka temperaturen ner. Detta är inte en bra idé eftersom den snabba temperaturväxlingar kommer att orsaka topplock sprickbildning på grund av värmestress. I ett fall där cylindertoppen överlever överhettning, får föraren oavsiktligt förstöra den genom att försöka göra gott.

För att förhindra överhettning, se till att din kylare är fylld och i gott skick, med ett tättslutande lock. Kontrollera att vara säker på att din motor termostaten är i gott skick, och korrekt återspeglar temperatur. Kontrollera att du har några gistna bälten eller sträckte slangar, och att fläkten fungerar effektivt. Om din bil inte överhettas, stoppa, stänga av motorn och låt den svalna helt innan du lägger vatten.

Topplockspackning sprickbildning kan också orsakas av lokaliserad oroshärdar i motorn, vilket normalt innebär ett fel i någon del av kylsystemet. Se alltid till att hotspots är riktad till, särskilt om din topplockspackning har misslyckats och krävde ersättning nyligen. Hot spots är ofta orsakas av ojämn utbyggnad av motordelar, läckande slangar, och pre-tändning i cylindrarna i motorn.

Om din bil har överhettats, kolla cylindertoppen och packning av tecken på sprickbildning eller warping. Om topplocket har skev med något ur en flush stat, kommer det leda topplocket sprickbildning. I detta fall kan topplockspackning behöver bytas och topplocket ska slipas till och med igen innan det spricker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.