Vad gör Truckers gör på Brake Check områden?

Truck bromsen kontrollera områden är en säkerhetsåtgärd där åkarna kan dra säkert av vägen för att kontrollera driften av sina system luftbroms. Vissa bromsen kontrollera områden är obligatoriska hållplatser, underlåtenhet att stanna i det angivna området, och för att kontrollera bromsarna, är ett brott mot lagen. Andra är frivilliga, och att stanna upp och utföra en broms kontroll själv avgöra om föraren.

Typiskt för dessa områden utföra en broms inspektion ligger strax före en lång, brant nedgradering i ett försök att förhindra förlusten av en lastbil bromskraft under härkomst. Luften bromsarna på en tungt lastade långtradaren är föremål för betydande överhettning om felaktigt används även normal körning. Fallande en utförsbacke grad ökar betydligt broms användning på grund av utformningen och vikt egenskaper hos dessa fordon.

överanvändning av luft bromsar när du reser på en lång nedgradera kommer att värma Bromstrummor och skor till den punkt där bromsarna är av liten eller ingen användning. Denna bromsning tillstånd kallas broms blekna, och är en viktig bidragande orsak till olyckor med traktorns släp. Av denna anledning är lastbilsförare uppmuntras att inspektera sina bromsar på en broms kontroll område innan de börjar köra ned dessa nedgraderas. Brake fade på en laddad rigg leder oftast till att föraren antingen använda ett område lastbil avrinning, om möjligt, eller en krock.

På bromsen kontrollera området förare fysiskt kontrollera varje av de olika komponenterna i luftbroms system för slitage, läckage eller skada. Denna kontroll omfattar luftkompressorn, luften torrare, bromsslangar, trailer utbud och akut slangar luft, och framför allt bromsen trummor och skor. När kontrollen avslutats, skall föraren registrerar resultaten från inspektionen i förarens fordon inspektionsrapport (Dvir), samt i förarens loggboken.

Inspelning av hållplatser för och resultaten av bromsen kontrollerna är federalt uppdrag för lastbilschaufförer i USA Underlåtenhet att iaktta kan resultera i böter och fängelse för både föraren och dennes arbetsgivare. Åtminstone ett risker förare permanent förlust av hans kommersiella Körkort (CDL) antingen för att inte stanna vid en obligatorisk kontroll broms område eller försummelse att korrekt registrera stopp.

Några av de större områden bromsen kontrollera ge parkeringsplats för lastbilar. Om en trucker ligger nära den högsta tillåtna körtid gräns, 11 timmar rakt kan trucker dra in ett utrymme för de föreskrivna tio timmars vila mellan att köra snäppa. Sådana rastplatser också måste registreras i körjournalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.