Vad bör jag veta om livet på en båt?

Många människor kan bara drömma om att ha möjlighet att leva livet på en båt. Men med hyror på land, särskilt i kustområdena, så högt, för vissa kan det vara ett bra alternativ, särskilt om de redan har ett fartyg som är lämpat för heltidsanställda hemvist. Stilla, medan många anser livet på en båt vara en bra sak, finns det ett antal saker man måste tänka på. Det viktigaste när man tittar på livet på en båt är hemma marinan . Småbåtshamnar tar ofta ut för en slip bygger på båtlängd. I USA är detta räknat enligt den linjära fot. I andra länder kan det vara figurerade i meter eller någon annan mätning. När det bestäms ett hyresavtal kan undertecknas.

För dig som vill elektriska uppkopplingar, vilket sannolikt kommer att bli alla som funderar på livet på en båt, kommer det förmodligen bli en extra kostnad. Denna avgift är i USA, ofta baserade på strömstyrka. De vanligaste uppkopplingar är antingen 30 ampere eller 50 ampere, med högre kostnader kommer naturligtvis till högre tjänst. Den andra sak att tänka på när man tittar på marinor är det faktum att vissa inte kan tillåta leva aboards, som det heter. Det är vanligare att marinor nära hav och floder för att leva aboards än för sjön småbåtshamnar. Det är mycket viktigt att kontrollera detta före undertecknandet någon form av hyresavtal. Ofta är en extra kostnad som krävs för dem som bor ombord och hyra en slip vid småbåtshamnen eftersom ytterligare tjänster som kan krävas, t. ex. ta emot e-post. Denna avgift kan vara räknade per person eller per halka, beroende på marinan politik. Ofta, även om en småbåtshamn inte tillåter live aboards, kan du få övernatta ett visst antal dagar varje månad.

För dem som väljer livet på en båt, en annan sak, tänka är underhåll, särskilt om saker som att hålla system för avfall. Utan att hålla dessa system i gott skick med förebyggande underhåll, livet på en båt kan snart bli en mardröm. Därför är det bra att ha system kontrolleras årligen.

Dessutom kommer de som bor ombord på ett fartyg, naturligtvis, vill ägna stor uppmärksamhet åt vädret varje dag . Livet på en båt betyder att vara mer utsatta för väder och vind. I söder kan detta innebära orkaner, som har förmågan att förstöra nästan allt i sin väg. I vissa fall kan det vara möjligt att flytta båten ur Harm's Way. I andra fall kan det bli övergiven. Under inga omständigheter skulle någon försöka att rida ut en orkan på en båt och det är troligt mot hamnen politik för alla att prova.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.