Vad bör jag veta om Train Travel?

Resande med tåg kan vara ett underbart alternativ till att ta ett plan eller kör någonstans, men många har aldrig tagit ett tåg i deras liv. Dessa människor hamnar ofta frågar, "Vad bör jag veta om tågresor?" Knowing några enkla tumregler och vad man ska förvänta sig av dina erfarenheter, kan bidra till att du har en bättre resa, och inte löper till några allvarliga problem.

Vanligtvis när folk frågar, "Vad bör jag veta om tågresor?" de ber särskilt hur den skiljer sig från planet resor. Reser på ett tåg är annorlunda på flera sätt och är olika beroende på om du åker på en kort en eller två timmars resa, eller för en längre resa. En av de viktigaste sätt på vilka utvidgade tågresor som skiljer sig från en flygresa är att det kommer finnas ett antal layovers som kommer att pågå under längre perioder, ger dig tid att gå ut en utforska omgivningarna. En annan är att eftersom tiden kan mycket längre tid än en flygresa, kommer du vill vara med och aktivt mer, och kommer sannolikt att få en sovvagn med en säng för riktigt långa turer. När du börjar på din resa, se till att ha din biljett lättillgänglig och spåras hela tiden. Till skillnad från en flygresa, där du oftast kommer att använda din biljett en gång när du först ombord på ett tåg kan du bli tillfrågad om din biljett flera gånger, särskilt om du kliva av och åter ombord på hållplatser. Hellre än att söka igenom dina väskor för din biljett, vill du hålla den på sidan med ditt pass eller legitimation. Bekanta dig med din biljett, liksom, att åta sig att minnet saker som plattformar och namnet eller ring numret av tåget, så att om du befinner dig sprang du inte behöver gräva ut din biljett för att hitta rätt tåg. Om du är på en lång resa, kan du också bekanta dig med destinationer tåget kommer att stanna vid. På särskilt långa resor, i likhet med Transsibiriska järnvägen, kan du stanna över i vissa hållplatser för en dag eller mer. I dessa fall kanske du vill utforska omgivningarna, kanske bo på hotell, äta på lokala restauranger och hitta en lokal guide. på kortare turer, kanske du ändå vill söka om naturen du 'll be passerar. Många guide böcker producera böcker speciellt för kända tåglinjer, men om en sådan inte finns kan du göra dina egna undersökningar för att ta reda på om området du vara i. Eftersom tågen gå relativt långsamt, kommer du att få tillfälle att titta ut på naturen, och att få en bra känsla för var du befinner dig. Eftersom detta är en av huvudorsakerna människor föredrar tågresor över flyg resa, kommer du vill vara säker på att dra full nytta av den.

Om du reser första klass, får måltider ges till dig på tåget, då du inte behöver oroa sig för mat. Större, kanske längre resor har speciella middagar bilar, med sina egna restauranger och menyer kan du beställa från. För kortare resor, dock, eller om du reser andra klass, kommer du vill vara säker på att packa dina egna måltider och mellanmål. Ofta mat leverantörer kommer också att inrättas vid ordinarie hållplatser, vilket ger dig en möjlighet att köpa något att tidvattnet dig över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.