Vad bör jag tänka på när man köper nya däck?

Steg ett innan du köper nya däck för ett fordon skulle vara att konsultera instruktionsboken med det fordon för vilket däcken är avsedda för. Särskilda trötta information ingår i instruktionsboken för varje fordon som tillverkas i världen. Denna information är viktig när du köper däck av något slag, däck bil, däck lastbil, däck motorcykel, terrängfordon (ATV) däck, etc.

Om instruktionsboken kan inte hittas, bara titta på däcken närvarande på fordonet. Anteckna all relevant information som är stämplat i däcken själva. Chansen är om däcken har på fordonet för tusentals problemfri miles, det är den exakta storleken och typen av nya däck behövs. I vilket fall är det köp av ny bil däck bygger på att ett antal faktorer. Först bestämmer hur fordonet är normalt körs. En hel del körning i hög hastighet innebär köpa däck med högre hastigheter. Liksom, väder-och vägförhållanden, särskilt snö, is och lera bör också beaktas vid inköp av däck. Ett däck med djupt räfflade, chunky trampa är en bra snö, lera, och off-road däck, men kommer att vara högljudd på motorvägen.

Deplacement är en annan faktor för att köpa nya däck. Belastningsindex av särskilda däck är oftast noteras på både fordon instruktionsboken, och på däcket tag. Däcket taggen är ett klistermärke ligger på slitbanan av alla nya däck. I dessa tider av mer ekonomisk körning vanor, flera däcktillverkare nu erbjuda låga rullmotstånd däck som påstås spara på bränsle. Dessa däck är naturligtvis lite dyrare än vanliga däck. Dock bränslebesparingar hävdade att kompensera för den extra kostnaden för däcken inom några månader.

Kvaliteten av ett däck är en annan diskussion med högre grad däck klädd bättre än lägre grad. Generellt gäller att ju högre däcket grad, desto mer däcken kommer att kosta. Eftersom betyg är inte stämplas på ett bildäck, eller på ett däck tag, forskning och prisjämförelse är oftast den bästa metoden för att bestämma tröttna grad. Huvudsak är ett nytt däck med en garanti på 40. 000 miles (64,373. 76 km) eller bättre en högre grad tröttna. Många webbplatser är källor till god information om olika grader av auto däck.

En kompletterande anmärkning, de flesta nya däck säljs med garantin inbyggd i däcket priset. Praktiskt taget alla ansedda auto reparera experter varnar för att köpa en förlängd garanti på nya däck. Billiga som de kan tyckas, utökade garantier för nya däck, men inte direkt en bluff, är 98% av tiden, helt enkelt en omotiverad och onödig utgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.