Vad är trådlös Tire Pressure Monitoring?

däcktryck övervakning är avgörande för förarens säkerhet och livslängd av ett fordon. De flesta förare övervaka trycket genom att hålla ett öga på däcken och kontrollera dem om de verkar vara låg, lägga till mer luft som behövs. Men små förändringar i däcktryck inte synlig för blotta ögat kan ha en enorm inverkan på säkerhet och hantering. Som ett resultat av många högpresterande bilar integrera däcktryck övervakningssystem för att varna föraren för att varje förändring i däcktryck. Under de första åren av det 21-talet gick USA: s representanthus ett lagförslag beordrat installation av däcktryck övervakningssystem i alla nya fordon.

Trådlöst däcktryck övervakningssystemen är en ytterligare förfining av övervakning däcktryck system som möjliggör snabb installation av sensorer och basenheten att ta emot sändningar. Det finns ett antal typer av trådlös övervakning Däcktryckskontroll system, allt från en version där sensorn är inbäddade i trötta och läsa med en handhållen enhet till ett system som uppdateras i hytten på fordonet under körning, hålla bilist ständigt medveten om förändringar i däcktryck.

Tire blowouts orsakas av felaktigt luftfyllda däck orsak än fyra hundra dödsfall årligen, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Eftersom de flesta förändringar i däcktryck är gradvis och orsakas av små läckor, får förare inte är medvetna om en potentiellt farlig förändring i däcktryck. Kör på ett för lågt däck orsakar väggarna till Flex mer, upphöja temperaturen i däcket och som kan leda till trötta misslyckande. Under-pumpade däck förlorar även dragning förmåga, och utan däcktryck övervakningssystem, får förarna inte förstå varför deras fordon hanteras dåligt.

Trådlöst däcktryck övervakningssystem som samverkar med en handhållen mottagare är vanligen monterade på ratten, eller ibland i ventilen för att införa luft i däcket. Användaren kan gå upp till var trötta och ta en manuell läsning när bilen står stilla.

Mer sofistikerade system otacksamma en sensor som är installerad på hjulet innan däcket läggs på och uppblåsta. Sensorn spänns fast på hjulet så att det fortfarande fastsatt på insidan av hjulet och däcket montering. Trådlös däcktryck övervakningen kan dessa system skall installeras med ett minimum av krångel, eftersom ingen kabeldragning krävs. En mottagare som monteras på instrumentpanelen kan alla övervakning däcktryck system installerade överföra data till föraren.

Tire pressure monitoring system är starkt rekommenderat att alla drivrutiner för de förbättringar som de gör i säkerhet, livslängd, och livet av däcket. Alla förare bör kontrollera sina däcktryck regelbundet och vara medvetna om tillverkarens rekommendationer för däcktryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.