Vad är skillnaden mellan skotrar och mopeder?

Skillnaden mellan en moped och skotrar finns i motorvolym och elkapaciteten. En moped är vanligen utses enligt 50 cc, medan en skoter är i de flesta fall över 50 cc. De två motordrivna fordon i allmänhet också olika i storlek, säkerhet restriktioner, licensavgifter och ramar kropp. Många mopeder har pedaler, medan skotrar är helt motoriserad. Skotern är en nära släkting till motorcykeln, och vissa fordon som anses skotrar kan också kallas en motorcykel.

En moped kan likna en cykel, och de är ofta byggda som cyklar försedda med motorer. Många länder kräver mopeder att använda pedaler samt en motor, vilket resulterar i blandningen av orden "motor" och "pedal" för att skapa ordet "moped. " Detta samarbete för både människors och motoreffekt gör bilen en hybridfordon. Distinktionen möjliggör en säkrare cykeltur och en lägre drivande ålder på många ställen. Den toppfart på en moped är i allmänhet låg, mellan 18-47 mph (30-75 km) och kan köras på de flesta vägar, men få motorvägar.

Mopeder världen över har olika begränsningar och lagar. De flesta platser möjliggöra fler än en ryttare på en moped och nästan alla länder med moped lagstiftning kräver hjälmar att bäras av alla ryttare. Vissa platser kräver frånvaro av yttre redskap skiftande, och många i USA har olika nivåer av klassificering av olika storlekar och befogenheter motorn i olika mopeder.

skotern, liksom moped, i allmänhet har ett steg genom ram. De större motor i en skoter kan vanligtvis hittas bakom föraren, under sätet. Skotrar definieras i lagstiftningen i USA som har en plattform för fötterna, och klassas som motorcyklar av de flesta skillnader i västvärlden. Skotrar har uppstått på vissa håll som en separat kategori av fordon mellan 50 cc och 150 cc på motorstyrka och har sina egna lagar och förordningar. De mopeder skapades för och omfamnas av ungdomskulturen , skotrar blivit en populär bil för dig som vill spara gas eller de som letar efter mer effekt än en moped utan hot eller inställning av en motorcykel. Skotrar har använts som en form av trafikkontoret i hela världen, och till skillnad från moped, är anpassade för transport på de flesta motorvägar.

Mopeder ofta möter lägre begränsningar då skotrar på grund av deras klassificering som "begränsad motorcyklar. " Åldern på moped tillstånd varierar runt om i världen, men är så låg som 14 år på vissa platser, och omkring 15 år på de flesta håll. Vissa platser kräver inget tillstånd för att köra moped. Skotrar, omvänt, kräver en motorcykel licens, och den drivande ålder är vanligtvis desamma som för normal körning ålder, runt 16.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.