Vad är skillnaden mellan ett fartyg och en båt?

Skillnaden mellan ett fartyg och en båt varierar beroende på regionala definitioner, men som regel kan en båt ryms på ett fartyg, men ett fartyg får inte plats på en båt. Ett fartyg, med andra ord, är en mycket stor oceangående fartyg, medan en båt tenderar att vara mycket mindre. Dessutom brukar ett fartyg anses ha ett deplacement större än 500 ton. Under år segling, en båt med tre eller fler master riggade ansågs vara ett fartyg, men denna definition har ersatts, eftersom olika metoder för elproduktion används på moderna fartyg.

Vattenskotrar som vi normalt förknippar med kategorin "fartyg" inkluderar kryssningsfartyg, containerfartyg, hangarfartyg, jagare, Tall Ships och fregatter. Alla dessa fartyg är mycket stora, och för att uthärda potentiellt lång Transatlantisk. Traditionellt, krävs det en mycket stor besättning kvalificerade seglare att hantera dem, även om vissa fartyg, speciellt containerfartyg, växer allt lättare att köra med bara en liten besättning. Detta är tack vare utvecklingen av avancerade datasystem och förbättrad mekanisering, bland annat. Dessa fartyg är också tåla en stor lastvolym, människor, eller en kombination av båda. är Submarines tekniskt klassas som båtar, eftersom tidig ubåtar kunde lyftas ombord på ett fartyg. Flera speciellt utrustade ubåt rädda fartyg också kunna lyfta och bogsering nödlidande moderna ubåtar, trots att de inte kan lyfta dem ombord. Mer typiskt exempel på båtar inkluderar motorbåtar, roddbåtar, kanoter, kajaker, umiaks, katamaraner och bogserbåtar. Båtar brukar vara lättare att manövrera än fartyg, men de inte kan bära nästan lika mycket last. Båtarna inte är utrustade för lång resa, och några båtar kommer inte hoppfull på öppna havet.

Ett fartyg kräver en besättning på människor ska fungera utan problem, medan en båt kan ofta hanteras av en ensam person. Systemet med myndigheten ombord på ett fartyg är också mycket tydlig, med besättningsmedlemmar organiserat i leden. När en båt är stor nog att ha en besättning, medlemmarna av besättningen arbetar ofta tillsammans under kapten på ett mycket mer avslappnade mode. Fartyg brukar också ha båtar ombord, i form av livflottar och beredskapsbåtar. Dessa båtar används också ibland till färja människor och varor mellan fartyget och i land, eftersom mycket stora fartyg kan inte passa in i vissa hamnar, på grund av sina utkast eller oförmåga att passa under en bro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.