Vad är några olika typer av SUV: ar?

sport utility vehicle (SUV) har funnits sedan början av 1930-talet i olika former. Tidig föregångare i det slutna i lastbil användes i kriget och som Jeep. Surfare på Hawaii's North Shore hade Woody, som var en kombi med ett högre tak för att hålla surfingbrädor och sportutrustning. Den första moderna versionen av sportbilar utility vehicle var Chevy Suburban. General Motors tillverkade den första modellen 1936 som en korsning mellan en bil och lastbil, med fler passagerare utrymme än en vanlig bil och mer Carryall plats än en bil. The Suburban, med sin fyrhjulsdrift motor och stora bagageutrymmet, har varit ett populärt val för SUV ägare i årtionden. Det faller inom kategorin stora stadsjeepar. är olika typer av stadsjeepar igen främst genom sin storlek. Stadsjeepar börja med kompakta modeller som Honda CR-V, Toyota RAV4 och Ford Escape. Kompakta stadsjeepar kan komma i fyrhjulsdrivna modeller, men de flesta är standard tvåhjulsdrivna modeller med bränsleeffektiva motorer. Mellanstora stadsjeepar som Ford Explorer och Chevy Blazer är nästa typ av SUV som är mest populära som fyrhjulsdrift bilar familj och nyttoinriktade fordon för arbete förare som behöver släpa utrustning. Utöver de Suburban och Ford Expedition, en av de mest populära stora stadsjeepar är jätte Hummer, byggd av General Motors, formade efter militärens stora rörligheten multipurpose hjulförsedda fordon. Stora stadsjeepar har vanligen bogsering förmåga och större V8-motorer.

Alla biltillverkare producerar en form av SUV, vissa med lyxiga bekvämligheter och andra som trivs på hybridteknik och säkerhet eller utanför vägunderlag. Cadillac Escalade är en lyx-SUV med inbyggda funktioner som läder sittplatser, globala positioneringssystem (GPS) och DVD-spelare, smarta bromsar och chassi integrerade styrsystem. BMW, Mercedes och Porsche tillverkar även lyxiga stadsjeepar. Hybrid modeller av stadsjeepar körs på en blandning av elektriska och standard gas bränsle för sin energikälla. Medan Honda och Toyota var först med att introducera hybrid SUV, är de flesta tillverkare att komma ombord och föra ut hybridmodeller egna, inklusive lyx modeller.

Genom åren har SUV rönt bred acceptans både som en utilitaristisk familjens bil och en statussymbol. SUV vurm drabbade vägarna i full gång på 1990-talet och trots säkerhets-och energi, fortsätter att vara ett populärt val för förare. Den senaste permutation av sports utility vehicle är crossover SUV som återvänder till sina rötter. Den crossover SUV, som ibland kallas en CUV, ligger närmare den ursprungliga stora modeller kombi som föregick den moderna SUV.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.