Vad är en överföring?

Enkelt uttryckt kan en sändareffekt som ska skickas från en strömkälla, oftast en motor eller motor, till en enhet mekanism. Transmissioner använda redskap och en koppling att omvandla hastigheten på strömkällan i vridmoment. En enklare överföring är ofta betecknas som en växellåda eftersom det är i princip en låda med en konfiguration bestående av kugghjul. Det vanligaste exemplet på en överföring är att hittas i en bil. Det finns två typer av bil växellådor, manuell och automatisk. Både utföra samma funktion i svarvning motorvarvet eller varv per minut (rpm) i vridmoment (mätt i pounds /fot). De tillåter också att enhetens mekanism för att övergå från framåt i backen utan att behöva stänga av en motor och vända riktningen på vevhuset med en andra motor springa i motsatt riktning. När det gäller en handbok överföring, kör svänghjulet, som är ansluten till vevhuset i motorn, med en konstant hastighet. Genom att använda en manuell koppling och en Shifter är motoreffekten minskas och ökas avsevärt genom anställning eller tillbakadragande av en rad större och mindre redskap. Denna förskjutning av redskap kommer att undvika en lika betydande, ineffektiva och potentiellt skadlig ökning av motorns varvtal. Dessa redskap körs vid olika hastigheter eftersom de är av olika storlekar. Större redskap konvertera högre motorvarvtal i högre vridmoment eller energi till lägre drivhjulet hastighet genom att snurra långsammare än vevhuset, mindre kugghjul, omvänt, konvertera lägre motorvarvtal till högre hastighet och effektivitet genom att snurra snabbare än vevhuset.

automatisk växellåda kallad transaxles framför fordon fyrhjulsdrift, utföra exakt samma funktion genom hastighets-momentomvandling. Momentomvandlare automatiskt engagerar och lossar rätt redskap i rätt förhållande med hjälp av ett band engagerande och återställning av hydrauliskt manövrerade kopplingen pack. Detta ersätter manuell koppling. Även manuell växellåda gearing är i linje, växlar in en automatisk växellåda är i en "planetsystem" arrangemang, vilket betyder att de kretsar kring en stillastående "sol" redskap. Allt detta är möjligt genom att använda redskap minskning där större redskap att rotera långsammare utväxlas via kopplingen eller momentomvandlare för mindre, snabbare roterande redskap för att öka hastigheten på drivhjulen. På baksidan av kraftöverföring utbyte sker med ett behov av att minska hastigheten. Alltså hastigheten på strömkällan, motorn eller motor, dämpas eller förstärks av manuell koppling eller med momentomvandlare och koppling pack för att öka effektivitet, samt minskar slitage på, motorn samtidigt som det behövs vridmoment på drivaxeln.

Även så enkla kraftkällor som väderkvarn blad eller pedaler på en tre hastighet cykel utnyttja en primitiv överföring till överföring och delning av energi kraftkällan rpm om bilkörning vridmoment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.