Vad är en långtradaren?

En långtradaren är beteckningen på en kombination av en trailer och en på väg traktor eller lastbil. En långtradaren består av två helt separata enheter så att trucken kan anslutas till andra släpvagnar och släp kan anslutas till andra lastbilar. De har samband med både hårdvara och elektroniskt så att trucken kan kontrollera bromsarna och alla lampor på släpet. Den långtradaren används för att transportera varor och material från en plats till en annan. Det är hur matvaror finna sin väg till hyllorna i mataffären, för ett exempel.

Trucken del av en traktor och släpvagn skall ha tillräcklig motoreffekt för att dra en betydande vikt. Vikten av trailern kan variera kraftigt beroende på vilken typ av gods det innehåller. En trailer lastad med tomma plastflaskor, till exempel, kommer att väga mycket mindre än en släpvagn full av vatten på flaska.

Ibland passageraren hytten på lastbilen innehåller ett utrymme stort nog för en säng. Det är så att föraren av långtradaren kan sova i bilen när leverans av gods över långa avstånd. Det är vanligt att en förare att äga sin lastbil och uppdrag åt företag att frakta gods i bolaget släpvagnar. En förare får drag gods för ett antal olika företag över ett stort geografiskt område och tillbringa veckor i taget bor i hans lastbil.

Släpvagnen del av långtradaren kombination kan vara en av olika utformningar för att tjäna en mängd olika syften. Troligen den vanligaste stilen är rutan släpvagnen. Den kan variera i längd från ca 28 fot till 53 fot (8. 5 till 16,2 meter) och är helt stängt med undantag för dörren i bakpartiet och ibland på sidorna. är en annan typ av släpvagn som kallas ett plant, vilket egentligen är en plattform där godstransporter spänns. En traktor-trailer med en flatbed ofta används för att transportera timmer, tegel eller andra byggmaterial. En tredje vanlig typ av släpvagn är ett tankfartyg, som transporterar vätskor, t. ex. vatten eller mjölk eller torra varor som mjöl eller säd.

p

Andra termer som används för att beskriva en långtradaren är "arton Wheeler" och påhängsvagn lastbil. "Termen" arton Wheeler "används ibland eftersom det ofta är totalt arton hjul i kombinationen. Termen" påhängsvagn lastbil "syftar på en släpvagn där den ena änden stöds av lastbilen som den är ansluten till. Den andra änden av släpvagn har sin egen uppsättning av hjul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.