Vad är en bugg Deflector?

En bugg Deflektor, eller bugg skölden, är en bil-tillbehör som används på lastbilar och sport nyttofordon (SUV) för att hålla insekter och skräp från slående vindrutan. Wing-like i design, glider den till framkanten av motorhuven och är aerodynamiskt utformad med en stigande ås som skapar en slipstream effekt, transporterar buggar och damm över toppen av fordonet. Förutom att bevaka vindrutan, en bugg deflektor även skyddar huven från pitting på grund av flygande stenar, tjära och andra trafikanter skräp. Du kanske undrar varför bug avvisare inte görs för alla fordon. Svaret är att de flesta bilar är aerodynamiskt utformade med sluttande vindrutor och konvexa, ned-vända huvor som minimerar vindmotstånd och öka bränsleekonomi. Dessa designelement låta vinden att strömma upp och över bilen.

Lastbilar och SUV design är inte i första hand inriktad på att vara snygga, men mot nytta. Kroppen designen lämpar sig för prioriteringar som synlighet och Cab rum. Vindrutor tenderar att komma närmare vertikal och uppmärksammade kåpor, mindre konvex. Den skarpare vinkel mellan vindruta och huva i kombination med högre profil SUV och lastbilen gör dem idealiska för att fånga vindruta buggar, flygande stenar och väg smuts. Felet vindavvisare kan mildra detta genom att skapa en vind bäck som leder skräp över fordonet.

De flesta bug Skydden är tillverkade av slitstark akryl och finns i olika nyanser från ogenomskinligt svart till semi-transparent grå, ljus rök eller rose nyanser. Om du har en kromad grill eller andra krom-finish på din rigg, kanske du föredrar en rostfri krom bugg sköld accent din huva. Mallar för din modell lastbil eller SUV är beroende av tillverkare av buggen sköld. Om du inte hittar det du söker från en tillverkare, undersöka andra märken för fler alternativ.

Höjden på åsen på buggen skölden avgör graden av vinden deformationen, så att välja en modell med en ås som är för grunt kanske inte ger tillfredsställande resultat. En ås som är för högt, å andra sidan, kan göra felet spridarplattan visuellt stå ute på motorhuven. Generic typ sköldar som skulle passa en mängd olika modeller kanske inte är idealisk för en lastbil eller SUV, även om den fysiskt passar fordonet. Åsen kan vara för hög eller låg för att vara idealisk. Inköp modeller som tillverkats för ditt fordon kan ta bort gissningsleken att hitta en bra passform samtidigt som de får rätt åsen höjd också.

Bug avvisare komma med installation hårdvara och instruktioner, som oftast inte kräver borrning eller specialverktyg. Montera en bugg deflektor kan ta så lite som 15 minuter med hjälp förutsättning clips eller skruvar som fäster på undersidan av huven. Protectors klossar bör hålla skölden från gnida direkt mot Hoods färg.

Bug avvisare finns överallt biltillbehör säljs. Priserna börjar på mindre än $ 40 US dollar (USD) för mindre akryl sköld, medan stora krom eller rostfritt stål modeller göras för full storlek lastbilar kan kosta $ 100 USD eller mer. Om du trivs inte installera en bugg deflektor dig själv, en lokal automotive servicecenter sannolikt kommer att göra det för en liten avgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.