Vad är en Wave Adaptive Modular Vessel?

En våg adaptiva modulära fartyg, ibland ses i tryck anges som en WAM-V är en unik typ av oceangående fartyg. En prototyp våg adaptiva modulära fartyget var utställningsmonter i San Francisco den 18 januari 2007, att visa möjligheter och tänkbara användningsområden för fartyget i en kontrollerad miljö. Det företag som utvecklat en prototyp, Marine Advanced Research, menar att det markerar starten på en ny era för marinteknik. Den dubbla skrov design för våg adaptiva modulära fartyg är mycket lik den som en katamaran . Den grundläggande konstruktionen består av två flytande pontoner, vardera med en separat motor, knutna till varandra och ett centralt kommando däck med fyra flexibla ben. Kommandot däck är löstagbar och kan skiljas från den förälder fartyget för snabba turer, kör på sin egen makt. Benen inkluderar titan fjädrar och lager som tillåter dem att böja och flex med förflyttning av havet. Designen påminner om en slags primitiv spindel, och ser ut att dansa över vattnet, snarare än skär igenom den.

Formgivarna på vågen adaptiva modulära fartyg tror att det är mer effektiv än andra båtar metoder. Fartyget vilar ovanpå vattnet istället för att tvinga sig igenom, och den unika designen gör det möjligt att flytta med vågorna, vilket ger en minimal kölvattnet bakom. The wave adaptiva modulära fartyg har också en mycket grundgående, eftersom den sitter på toppen av vattnet, vilket gör den idealisk för grunda laguner och liknande applikationer.

miljösynpunkt, med hjälp av en våg adaptiva modulära fartyget gör en hel del meningsfullt. Grunda vakna kvar ser till att fartyget inte stör vattnet så mycket som andra större båtar. Dessutom är bränslet en våg adaptiva modulär fartyg är mycket effektiva på grund av dess mycket lätt och innovativ design. Minimal fästpunkt behövs, vilket minskar skador på havsbotten. Människor med miljöhänsyn kan använda en våg adaptiva modulära fartyg, och forskare kan dra nytta av dem med låg effekt forskning.

A full sized våg adaptiva modulära fartyg är fullt kapabel som används på öppna havet, tar upp en rad möjligheter för användning av tekniken. En våg adaptiva modulära fartyget kan användas för militära tillämpningar som övervakning och snabb utplacering av trupper och materiel, men det skulle också kunna användas för vetenskapliga undersökningar, dykning eller passagerartrafik. Det är också lätt att lära sig använda en våg adaptiv modulär fartyg: även oerfarna seglare kan plocka upp den skicklighet lätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.