Vad är en Stabilizer Bar?

A krängningshämmare-även känd som en Krängningshämmare, anti-Krängningshämmare, eller störtbåge-är en serie tubulär stavar som förbinder motstående hjul och enheter uppskov på en bil till varandra. Dessa stavar är sammankopplade med Vridfjädrar. Syftet med krängningshämmare är att minska krängning, eller rörelse i sidled, under ett fordons girar. Stabilisatorn baren är en del av ett fordons upphängningssystem och är utformat för att öka bilens laterala rulla styvhet.

Normalt tillverkade av stålrör, den U-formade krängningshämmare är ofta ansluten till ramen av fordonet vid två punkter, liksom möjligheten att ställa in på båda sidor (vänster och höger) av fordonet. När hjulen rör sig i samma riktning (dvs. framåt eller bakåt), inte böja krängningshämmare inte, men om hjulen går i olika riktningar, en aning, stabilisatorn vändningar baren, orsakar extra styvhet. Denna konstruktion är avsedd att minska kroppens luta vid kurvtagning, vilket kan påverka däckets grepp på vägen och därmed stabiliteten i fordonets kurvtagning förmåga.

Medan krängningshämmare fyller en viktig uppgift genom att ansluta båda sidor av fordonet till varandra, har det också sina nackdelar. Båda hjulen är i huvudsak kopplade till varandra, så stötar från ett hjul kan överföras till andra hjul, orsakar sida till sida rörelse som kan vara obekvämt, det här förslaget även berör hanteringen av fordonet. Den styvare stabilisatorn baren är, desto mer skärande förslaget blir. I mer extrema situationer kan stabilisatorn orsaka hjulen på utsidan av en sväng för att förlora kontakten med vägen, vilket både hantera problem och en säkerhetsfråga.

högre prisklasserna dagens fordon ibland komma med aktiv stabilisator system som styrs av en dator och kan ändra mängden av stelhet i systemet. De medger i allmänhet att en liten mängd på rulle så att kurvtagning känns mer naturligt, men datorn kan reagera på olika mängder torsion som släpps ut på krängningshämmare och justera. Detta är en ganska avancerad funktion och inte kommer standard på de flesta fordon, men det leder till bättre känsla och prestanda i systemen krängningshämmare. Detta beror på att fordonet kommer att reagera på styrning situationer när de uppstår, snarare än att agera som ett statiskt system som bara reagerar på krafter läggs på de krängningshämmare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.