Vad är en Light Railway?

A Light Railway är ett tåg system som byggts främst för användning i och runt städerna. Även vanligen något långsammare och mindre än traditionella tåg, ett ljus järnvägen kan köra igenom huvudgator och korridorer tung trafik, ger ryttare större tillgänglighet till hållplatser och destinationer. A Light Railway kan ge en ganska säker och effektiv form av massa transporter, och vissa experter anser dem ett miljövänligt alternativ till bussar och biltransport.

Även ett litet nätverk jämfört med de stora järnvägarna i Europa, många stora amerikanska städer funktionen minst en Light Railway. Många går med olika namn, såsom tunnelbanor, tunnelbana och kommunala transitlinjer. Många ljus järnvägar i USA länken stadsområden förort eller landsbygd stationer, tjänar främst som en pendlare enhet. Vissa erbjuder även omfattande kontakter med andra linjer Mass Transportation, såsom tunnelbanor och bussar. Den äldsta Light Railway i USA är Boston gröna linjen. Established in 1890-talet, fungerar denna kombination snabbspårväg och spårvagn linje genom hårt trafikerade gator och tillverkade tunnlar, och är även landets mest populära och väl använda Light Railway. Experter uppskattar att mer än 200. 000 åkning sker på varje vardag. på västkusten, har ljus järnvägar setts med mer fruktan och skepsis, särskilt i bilen tung delstaten Kalifornien. Som trafikstockningar fortsätter att öka med ökande befolkning, har medborgarna blivit mer öppen och vänlig mot massa transportlösningar. Närvarande ståtar San Francisco ärevördiga Muni järnväg högsta ridership på västkusten, men Los Angeles "tunnelbanan har vunnit stor popularitet sedan början av det 21-talet.

Kritiker av ljus järnvägar föreslår de till stor del dyra tillfälliga lösningar till större problem. Eftersom många av de stora amerikanska städer överstiger deras befolkning kapacitet, blir trafiken en strid mardröm, och parkering kan vara ännu värre. Som ljus järnvägar tenderar att köras i eller längs hårt trafikerade gator, några klagar på trafiken förseningar som orsakats av att bygga lätta skenor, och tyder på att låga ridership aldrig kommer att tillåta järnvägen att vara praktiskt eller lönsamt.

Förespråkare tyder på att låg ridership beror på bristen på bra ljus järnvägslinjer, och deras senaste utveckling. Miljöaktivister tenderar också att stödja masstransporter enheter såsom ljus järnvägar, eftersom de skära ned på den totala trafiken som följd sänker föroreningsnivån genom att ha färre bilar och kortare trafikstockningar. Light järnvägar kan inte förväntas lösa alla trafikproblem i majorly igenvuxna städer, men de kan göra sin del för att ge bättre alternativ till att sitta i en bil hela dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.