Vad är en Landningsställ?

ett flygplans landningsställ är utrustning som fyller två huvudfunktioner. För det första ger det en plan för att säkert och framgångsrikt land. För det andra stöder planet medan den är i vila. på landningsstället till alla typer av flygplan är inte samma sak. Varierande faktorer innebär ofta hjulen. Olika flygplan kan ha olika antal hjul. Hjulen kan också placeras på olika platser. Det är vanligt att hjulen ska placeras i en triangulär design. Tail-hjul landningsställ, till exempel, kan ha ett hjul under svansen och en under varje vinge. På andra plan kan triangel vändas så det finns ett hjul under näsan istället för under svansen.

Ju större ett flygplan är större hjulen är det sannolikt har. Några stora flygplan kan ha dussintals hjul. Dessa kommer sannolikt att placeras under flygkroppen, under vingarna, och under näsan.

Retractability kan också göra landningsstället på ett flygplan annorlunda än en annan. Vissa flygplan har fasta landning utrustning. Detta innebär att även när ett sådant flygplan har tagit fart och är på flykt, kommer hjulen fortfarande synas. Detta kan vara en nackdel, men eftersom detta utsätts utrustning kan orsaka planet vara långsammare än vad den annars skulle vara.

Andra flygplan har infällbara landningsställ. Detta innebär att när den utrustning som behövs det kan tas ut. När flygplanet har tagit fart, är dock denna utrustning dras in delar i flygplan som hindrar den från att vara synliga.

Vissa flygplan inte har hjul som en del av landningsställ. Istället kan de ha flottar. Detta beror på att dessa typer av plan är inte meningen att vila på land. De är utformade för att stiga ner på vatten. Landningsställ av dessa typer av fartyg som också kan variera. I vissa flytande flygplan, så kallade flygande båtar, är det organ av fartyget del av landningsställ. Som med en vanlig båt, hjälper kroppen att hindra flygplan från att sjunka. Dessa fartyg också kan också ha flottar, vanligen fästa vid vingarna. Det finns några flytande flygplan som svävar förlängts från kroppen på planet. Det är vanligtvis långa stav-liknande struktur som förbinder kropp flygplan till flottar. Detta förhindrar kroppen på planet från att röra vattnet.

Det finns fortfarande andra flygplan kallas amfibier. Dessa fartyg kan användas på vatten eller på land. Detta innebär att de behöver flöten och hjul. Hjulen är ofta utfällbara och lagras i flottar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.