Vad är en Continuously Variable Transmission?

Ett kontinuerligt variabel transmission, också känd som en CVT använder ett bälte för att fordonet tillgång till ett obegränsat antal redskap positioner. Detta har flera fördelar, såsom att förbättra bränsleekonomin av fordonet. För att förstå de kontinuerligt variabel transmission, är det viktigt att först förstå hur en manuell eller automatisk växellåda fungerar.

Överföring finns i de flesta bilar, både automatisk eller manuell, har ett fast antal växlar man kan växla mellan . I en automatisk fordon, gör bilen allt arbete och föraren inte behöver växla mellan växlarna under körning. I en manuell bil skall föraren använda växelspaken och kopplingen att växla som hans hastighet ökar eller minskar. När han gör det, är han engagerande och återställning olika storlek växlar. Att byta till ett annat redskap är viktigt att ge bilen för att ge maximal effekt kan det med minsta mängd energi. Ständigt köra bil i fel växel vid höga hastigheter kan skada bilen. Överföringen slits ut snabbt när de redskap som inte fungerar.

Nackdelar kan uppstå vid vanlig bil överföring, dock. Bilen har fortfarande ett fast antal positioner den kan gå i och kan inte alltid hitta den mest effektiva redskap för den hastighet fordonet färdas. Vissa maskiner, såsom skoter, har lösa detta problem genom att använda kontinuerligt varierbar utväxling. Eftersom kontinuerligt variabel transmission använder ett bälte, tillåter överföring till omkopplaren genom ett obegränsat antal växlar och anpassa sin position i tid med fordonet.

Denna typ av överföring skapar en bränslesnålare fordon. Det obegränsat antal positioner ser man alltid använder rätt mängd ström. Således avger fordonet även mindre avgaser eftersom det använder mindre bränsle totalt. Det finns andra fördelar med kontinuerligt variabel transmission. Fordonet behöver inte växla eftersom det ständigt anpassa och på grund av detta fordon inte ryck runt som den justerar, till skillnad från vissa bilar.

Som med alla maskiner, gör kontinuerligt variabel transmission har vissa nackdelar. Beroende på styrkan av bältet, kan fordonet inte få tillräckligt med ström. Det är begränsad i kraft och fart, hur starka de delar av överföringen är att börja med. Transmissionen kan också misslyckas tidigare än en normal sändning skulle. Det beror helt på kvaliteten på överföringen och hur fordonet används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.