Vad är en Båtmansstol?

En Båtmansstol är en typ av stöd rigg sele, ursprungligen avsedd för användning på båtar utan även anställda inom andra näringsgrenar. Den Båtmansstol är både bekvämlighet och säkerhet verktyg: smidigt eftersom den håller händerna fria för arbete, och säkert eftersom det hindrar potentiellt farliga fall från höga höjder. På fartyg, är en Båtmansstol används vid arbete högt upp i riggen, ofta under långa tidsperioder. I andra branscher såsom yttre underhåll av byggnader, är båtsman stolar ofta används eftersom de är prisvärda, säkra, och lätta att manipulera. Namnet "Båtmansstol" härstammar från båtsman eller båtsman, det Petty Officer på ett fartyg som är ansvarig för riggen besättningen. Medan båtsman sällan går till väders skulle Båtmansstol vara en del av utrustning och material som båtsman ansvarar för och förväntas behålla. Tillgång till montering av fartygets segel är avgörande under en resa, och en Båtmansstol gör att sjömännen att snabbt nå den del av riggen som behöver åtgärdas. En mycket grundläggande Båtmansstol har en hård planka sits bifogas till en sele. Sjömannen klipp i sele, med planka plats för stöd och halas i riggen med hjälp av en pully system. Mer avancerade båtsman stolar liknar faktiskt stolar i design, med en stödjande rygg och sidor som en sele som är bekvämare att vara i för långa tider. Dessa stolar är också vanligen justerbart, så att riggare kan hitta rätt balans punkt för komfort och säkerhet samtidigt som han eller hon arbetar. Modern båtsman stolar även extra clips för en andra livlina, i fall det primära riggen selen misslyckas av någon anledning.

På många sätt är en Båtmansstol liknar en klättrande sele, och man använder samma principer. I båda fallen, att den enskilde remmar i, ofta med lår och remmar midja undvika bakslag. Emellertid har en Båtmansstol vanligtvis en fast plats, vilket skiljer den från en klättrande sele. En Båtmansstol tillåter inte heller utbudet av rörelse som en klättrande sele gör: sjömän i regel måste hissas högt upp, till exempel, eftersom de inte kan klättra när du sitter i Båtmansstol.

Liksom annan utrustning avsedd för arbete på höjder, bör en Båtmansstol noga underhållas för att förhindra bristfällig utrustning. Det bör alltid förvaras i en sval, torr plats och kontrolleras ofta för mögel, solskador och andra tecken på slitage. Om remmarna har börjat striden, bör de bytas ut. Rep som används för att höja Båtmansstol i riggen bör också regelbundet inspektera och sköta dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.