Vad är dubbdäck?

Däck som har metall stift eller "studs" sticker ut från dem kallas dubbdäck. Eftersom däcken är gjorda med olika mönsterdjup djup, är deras dubbar varierande längd. Reglarna består oftast av volframkarbid stift inneslutet inuti en cylindrisk metall bit som hålls i däcket av en fläns. Det är stiften som sticker ut från däcket och skärs i väg isen och nagga på trottoaren. Normalt är 60 till 120 dubbar införas i varje däckets slitbana.

dubbdäck har funnits i olika former sedan slutet av 19th century. Moderna versioner av däcken först blev populär i de skandinaviska länderna att göra det enklare och säkrare att köra på snöiga och isiga vägar. Med början på 1960-talet såg dubbdäck utbredd användning i USA. Man trodde att däcken gjorde körningen säkrare grund av hur den metall stift i lite i isen och fått tillräckligt med friktion för att förhindra halkning och sliding.

Under 1970, forskningsingenjörer stirrar titta på säkerhetsfrågor som rör att användningen av sådana däck, samt de skador de orsakar på trottoaren. Som ett resultat, genomgick dubbdäck tekniska förbättringar under det decenniet, och under 1990-talet. Vissa delstater i USA har begränsat användningen av dubbdäck för vinterkörning säsongen eller förbjudit dem helt på grund av vägbeläggning skador och säkerhetsfrågor. Länder som Tyskland, Belgien och Japan har förbjudit användningen av dem. När det gäller Japan, däck med dubbar metall förbjöds delvis på grund av dammet från skadad betong orsakat märkbar luftföroreningar längs landets motorvägar under vintermånaderna.

dubbdäck kan orsaka hjulspår i trottoaren när reglarna marker i en väg eller motorväg yta, särskilt när en förare går fort längs väg eller motorväg. Detta innebär att när det regnar, kan det finnas en vattenplaning fara. Innan förbud mot dubbdäck i olika länder och amerikanska delstater, hade medborgare måste betala flera miljoner i skatt varje år för att försöka hålla vägar och vägar i bra skick vad gäller säkerheten. Omfattningen av skadorna som uppstår vid användning av dubbdäck är beroende av stud längd, hur mycket reglarna väga, antalet dubbar per däck, typ av vägbeläggning yta, och fordonets hastighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.