Vad är det bästa sättet att tvätta en bil?

Även om många städer erbjuder handhållna eller drive-through biltvättar, en mer grundlig och mindre kostsamt arbete kan göras på hemmaplan, eller vilken plats man har tillgång till en vattenslang.

Det bästa sättet att tvätta en bil är att följa några enkla steg. Först samla in alla nödvändiga verktyg och tillbehör, inklusive en hink, två eller tre svampar, flytande tvål (särskilda tvål för biltvätt är bäst), flera torra handdukar och en slang bifogad fil som ger en stark, tung dimma.

Om möjligt, parkera bilen på en skuggig plats så att solen inte kommer att torka den innan du gör. Innan du tvättar en bil, kommer du vill skölja bilen från topp till botten. Använd starka stänk av vatten från slangen att lossna någon smuts eller skräp, och glöm inte däcken, hjulen och underredet.

Nästa, fylla din hink med såpvatten. Med en ren svamp, bör du tvätta en bil från toppen och nedåt. Börja från början, och skrubba försiktigt med svampen-tillräckligt för att lösgöra smuts, men inte så mycket så att repa lacken. När du tvättar bilen, alltid börja uppifrån och arbeta dig ner, och bara lite i taget så att tvålen inte kommer att torka på bilen. Tvätta upp med svampen, skölj svampen, och skölj toppen av bilen med slang. Därefter börjar på fönstren. Arbeta dig runt bilen, skura fönstren tills de gnistrande rena. Återigen, skölj den del du just tvättat. Arbeta dig ner bilen, tvätta dörrar och sidor, sedan skölja, gör huv, lysen, stötfångare och grill, och därefter sköljning. En ren svamp är alltid bäst att tvätta en bil, så om din svamp blir smutsiga, byta till ett nytt.

Slutligen, när du tvättar en bil, glöm inte att tvätta hjulen och underredet. Om din bil är högt från marken, kanske du kan glida under och skura några av smutsen lossnar. Om inte, bara spraya underredet ordentligt med en stark spray från slangen. Skrubba hjulen, navkapslar och sidorna av däck och skölj noggrant.

När du tvättar en bil från topp till botten, ge det en bra att skölja med slang, som börjar igen på toppen. Var uppmärksam på alla konturer och se till att det inte finns några spår av smuts eller tvål kvar på bilen. När den sköljs, stäng av slangen och använda din torra, att rena handdukar torka bilen-igen, från topp till botten. Använda flera handdukar så du kan byta till ett nytt när handduken du använder blir för blött. Omhändertagande av tvålvatten ordentligt och njut av din mousserande miljöbil!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.