Vad är Popemobile?

Popemobile är ett fordon som har utformats speciellt för användning av Hans Helighet påven, ledaren för den katolska kyrkan. Det finns ett antal popemobiles som används vid en viss tidpunkt, tillsammans med ett urval av pensionerade fordon som kan visas på museer i olika delar av världen, allt från tungt bepansrade bilar för att öppna limousiner. Den Popemobile som de flesta människor känner till är den version som inkluderar en skottsäkert glas inneslutningen som tillåter människor att se Hans Helighet samtidigt som han förblir skyddade.

Pope John Paul II bekant hatade termen "Popemobile," Telling journalister 2002 att det var "ovärdiga", men han avböjde att utgöra ett alternativ. Av artighet, några journalister hänvisar till Popemobile som påvliga Limousine, eller den påvliga bil, men termen "Popemobile" har fångat den, och det är osannolikt att försvinna, trots brinnande önskan om mer värdighet.

Popemobiles fyller flera funktioner. Eftersom påvliga besök tenderar att bli hälsad med stora folkmassor som kan vara svåra att kontrollera, skyddar Popemobile påven, hålla honom skyddad från alla som kan tänkas vilja skada honom. Flesta popemobiles har utrymmen för säkerhetspersonal och påvliga medhjälpare, och de är oftast drivs i långsam takt och samtidigt vara omgiven av säkerhetspersonal. Många har rejäl säkerhetsdetaljer, inklusive bepansrade plätering och specialiserade däck. är The Popemobile byggd för offentliga framträdanden också för att sätta påven på displayen, vilket gör pilgrimer att se honom. Eftersom många människor reser mycket distans att se påven, skulle det vara ganska nedslående om han vinkas förbi i en bepansrad bil med tonade rutor, utan många popemobiles har en särskild plattform för påven att sitta eller stå på. Plattformen gör påven synliga och gör att människor kan se honom från någon plats i publiken. Den första officiella påvliga Bilen var byggd av Mercedes-Benz 1930, och Mercedes bolaget fortsätter att dominera marknaden av Popemobile produktion, producerar en rad bilar för påven, alltifrån privata sedanmodeller till ändrade SUV med plats plattform. Andra bilföretag även har tillverkat popemobiles, inklusive Range Rover, Fiat, Ford, FCS Star, och GMC.

Förresten, det klassiska glas-topped Popemobile design debuterade i 1981 under Pope John Paul II: s resa till Polen, och registreringsskylten på Popemobile lyder "SCV 1", en förkortning av Vatikanstaten s italienska namn, följt av en hänvisning till påvens plats i rangordningen av den katolska kyrkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.