Vad är Parallel Parkering?

Parallell parkering är kanske en av de mest utmanande aspekterna av att lära sig att parkera en bil, och eftersom det ofta testas på förarens tentor, du verkligen måste lära sig att göra det på rätt sätt för att få ett godkänt betyg och din licens . Begreppet parallella parkering hänvisar inte till dig parkering bilar parallellt med andra bilar, men istället är du parkera bilen parallellt med trottoaren. Detta betyder oftast att du måste smörgås din bil mellan två andra bilar, med främre stötfångare vänd ryggen av en bil, och ryggen vänd stötfångare främre stötfångaren på bilen bakom dig. Om du lär dig parallella parkering, kom ihåg att praxis är nyckeln till att bli bra på det, men det kan ofta vara en svår sak att lära sig, speciellt är du försöker man på ett mycket livligt trafikerad gata. I stället för att först lära sig på en gata där andra kan bli irriterad på alla dina försök att rada upp parallellt med trottoaren, försöka med ditt första försök utanför ditt hem om gatan är tyst, eller på en oanvänd parkeringsplats, där du kan parkera bredvid ett staket eller en vägg, så att du kan få den där "känslan" för att väcka en bil nära en trottoaren. När du har fått praktiken med parallella parkering utan att vara omgiven av andra bilar, är det dags att prova på en riktig gata. Den grundläggande metoden är följande:

1. Hitta en plats som passar dig och ge dig lite utrymme att manövrera.
2. Signal din avsikt att använda ytan och bromsa, innan passerar utrymmet.
3. Låt andra bilister som ligger bakom det du passerar dig.
4. Dra framför utrymmet, i linje med den bil som kommer att framför dig när du parkerar
5. Långsamt tillbaka till rymden i en vinkel, något att göra om ratten så att hjulen sitter fram en gradvis tur i rymden.
6. När du backade in i utrymmet, kanske du behöver lite fordonet justeras genom att dra fram och vrida på ratten.
Du kanske måste gå fram och tillbaka några gånger för att uppnå verklig parallell parkering. Ibland kan du behöva dra ut och börja om igen om man vinklade in i utrymmet alltför kraftigt. När du försöker parallell parkering, använd din backspegeln, och din sidorutor och vrid huvudet för att se bakom dig och dina sidor. Du vill vara försiktig och inte bara för andra förare, men fotgängare som försöker passera igenom rummet som du satsar i. också vara säker på att välja ett utrymme som är tillräckligt stort. Glöm inte att du behöver få ut av det utrymme också, så inte hem själv i för nära bilarna framför och bakom dig.

För att hantera parallella parkering frågor, några bilar nu är utrustade med automatisk censurerar som piper eller signal när du stötfångare är i närheten av andra bilar. Detta kan hjälpa dig att du inte råkar peka på stötfångare av andra bilar när du säkerhetskopiera eller dra framåt. Nya modeller av vissa bilar har nu bakre kameror som hjälper dig att se direkt bakom dig. Andra erbjuder även vad biltillverkare kallar "Intelligent Parking Assist", där bilen tar över styrningen aspekt av parallella parkering. Om du måste komma på en trång plats, eller är hopplöst dålig parallell Parker, kan det vara bra att värva en vän eller åskådare till direkt dig i rymden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.