Vad är Intermittent vindrutetorkare?

Intermittent vindrutetorkarna fungera i tidsbestämda intervall snarare än att ständigt. Detta håller på vindrutan ren vid förhållanden med imma eller mycket lätt regn. Under dessa förhållanden konstant torka torkar fönstret, orsakar blad för att sticka och gnäller som gummi drar över glas. Före uppfinningen av intermittent vindrutetorkare, var lösningen att stänga av torkare på, låt dem torka vindrutan en eller två gånger och sedan stänga av dem, upprepa processen flera gånger i minuten. Detta krångel behövs inte längre, tack vare uppfinnaren Robert Kearns (10 mars 1927-den 9 feb 2005), en Indiana man som såg en möjlighet att förbättra standarden vindrutetorkare. Kearns insåg ett behov av torkarna som skulle arbeta på en fördröjd switch princip, och utformade sedan patenterade intermittent vindrutetorkare 1967. Kearns presenterade sin idé till de tre största biltillverkarna företag, Ford Motor Company, General Motors och Chrysler, men ingen tog honom upp på hans idé. Med början 1969 började dock Ford införa modeller med intermittent vindrutetorkare och övriga biltillverkare följde.

Kearns stämd Ford 1978 och Chrysler fyra år senare för patentintrång, men rättvisa var en lång tid kommer med rättsliga sagan varaktig nästan två decennier. Kearns slutade till slut samla in 10,2 miljoner amerikanska dollar (USD) från Ford, och 18,7 miljoner USD från Chrysler för vad domstolarna kallas att vara "icke-avsiktlig överträdelse. " Den stora framgången med intermittent vindrutetorkare och Kearns personliga berättelse blev föremål en 2008 film med Greg Kinnear, kallas snilleblixt . Det finns idag olika modeller av intermittent vindrutetorkarna. Vissa modeller har förinställda intervall med en knopp justering inställning som kan klickas över till en av ett fåtal förutbestämda intervall. Andra modeller har en kontrollreglaget som rullas medurs eller moturs, stretching eller förkorta intervallet mellan våtservetter.

Intermittent vindrutetorkare förbättras standard vindrutetorkare som har utvecklats sedan den manuella torkar konstruerad och patenterad av Mary Anderson 1903. Som historien berättar det, konstaterar Maria Anderson, på en resa till New York, att spårvagnen förarna var tvungna att öppna sina sidorutor i regnigt väder att se ut runt främre vindrutan. Svär att lösa problemet, hennes lösning var en enda torkarblad bifogas en spak som ligger bekvämt inne i fordonet. Spaken kan användas för att dra bladet över fönstret för att ta bort regn och snö samtidigt som den är inne. Genom 1916 Andersons uppfinning blev standardutrustning på alla amerikanska bilar.

Dagens vindrutetorkare system är i stort sett problemfri i de flesta väder. Från elektroniska mekanismer för intermittenta vindrutetorkare, kan vi vara ganska säkra på att uppfinningsrik Mary Anderson skulle godkänna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.