Vad är Hazard Lights?

Många bilar använder sina fram-och bakljus signal att skapa fara ljus i en tydlig belysning mönster som kan användas för att varna andra förare på ett problem. Normalt fara lampor köras på samma krets som vanliga lampor, trots att de styrs med en separat strömbrytare. Att veta hur och när man använder fara ljus kan vara användbara i en nödsituation, men du bör även vara utrustad med riksväg nödraketer. är Hazard ljus aktiveras med en liten switch i närheten av rattstången. Vanligtvis är det i ett separat område, så att lamporna inte kan slås på av misstag av en omedveten hand. I många bilar har växeln en liten trekantig ikon på den, och det är ofta rött eller orange, för att göra den mer synlig i nödsituationer. De två vanligaste typerna av brytare fara ljus är flikar som måste dras och knappar som trycks. När omkopplaren aktiveras, alla blinkers på fordonet kommer samtidigt belysa och börjar blinka i ett rytmiskt mönster. Detta mönster är mycket synligt och mycket unik, så att förarna inte kommer att förväxla den med blinkers eller närmar strålkastare. Som regel, om du ser ett fordon med risk lampor där framme, bör du sakta ner tills du vet vad problemet är.

Mest vanligt är fara ljus används på en funktionshindrad bil som har dras till den sida av vägen. Speciellt på natten, de ökar synligheten för bilen så att den inte kommer att drabbas. Man varnar även drivrutiner till det faktum att det är ett problem av något slag, och några drivrutiner använder fara ljus för att be om hjälp, ofta i kombination med att lämna huva upp. Responders till en olycksplats kan också använda de farliga ljus för att varna förarna om ovanliga förhållanden där framme, och att hjälpa klara ett körfält för olyckan.

körning ska aldrig göras med risk ljus ensam, eftersom det kan vara mycket farligt. Hazard lamporna ska inte heller användas för att varna mötande trafik om annalkande faror. Ett mycket bättre val blinkar ditt lyse eller lätt att peka din horn. Använda fara lamporna ska distrahera eller förvirra den mötande föraren, medan blinkande ditt ljus är i allmänhet tolkas som ett tecken på att sakta ned och vara försiktiga. Hazard ljus kan också användas för att kontrollera om din signaler använder när din bil är i en parkerad och säker plats, t. ex. din uppfart. Vrid nyckeln till "tillbehör" scenen och vända faran belysningen så att du kan gå hela vägen runt bilen och se till att inga lampor behöver bytas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.