När var stoppskyltar först introducerades?

stoppskyltar började förekommer i olika amerikanska städer under 1910-talet. Både Blair, Nebraska och Detroit, Michigan infördes stoppskyltar 1915. Detroit hade också de första tre färger trafiksignaler, installerad 1920. I början var stoppskyltar inte standardiserade, och inte heller var de används överallt. På 1920-talet började nationella organisationer att standardisera användningen och utseendet på stoppskyltar och vitt på röd-version som används idag infördes inte förrän 1954. Den första nationella grupp för att skapa regler för stoppskyltar , American Association of State Highway Tjänstemän (AASHO) sammankallade 1922 och utvecklade det åttkantiga form som standard. Vid denna tidpunkt hade stoppskyltar ordet STOP målade i svart på vit bakgrund. Den första nationella konferensen om Street och Highway Safety (NCSHS) lade fram ett antal idéer om former och färger för olika typer av Gatuskyltar 1924, varav ett var det vitt på röd stoppskylt. Antog dock AASHO svarta bokstäver mot gul bakgrund som stoppskylt standard samma år, eftersom kombinationen visade sig ha den bästa sikten. Denna typ av stoppskylt, monterade två eller tre fötter (0. 6 till 0,9 m) från marken, förblev standard fram till 1954.

AASHO och NCSHS samman till en enda enhet 1935 och publicerade handboken om Uniform Traffic Control Devices för vägar och motorvägar (MUTCD). De fortsatte att publicera uppdaterade versioner tom 1971, och organisationen fortfarande existerar idag. 1954, tack vare bättre reflekterande färger, i vitt på röd stoppskylt slutligen ersatte det svart-på-gul version. År 1966 blev följande MUTCD standarder en nationell lag. De senaste MUTCD, publicerad 1971, anges att stoppskyltar anslås sju fot (2. 1 m) över marken.

Andra länder har använt olika former av stoppskyltar genom åren. Nyligen antog Europeiska unionen Förenta staterna stil stoppskylt som en del av sina ansträngningar på standardisering. Andra länder runt om i världen har stoppskyltar efter USA modellen, ofta med ordet STOP på det lokala språket. Thailand, Kina, Hong Kong, Taiwan, franska Kanada, och de flesta central-och sydamerikanska länder har stoppskyltar som följer MUTCD riktlinjer i varje enskilt undantag för språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.