Kan du öppna ett Airplane lucka under flygning?

grund av skillnader i lufttryck, är det oftast i själva verket inte möjligt att öppna en dörr flygplan under flygning vid normal marschfart höjder, trots vad du kanske har sett på film. Detta gäller för alla dörrar på ett luftfartyg, inbegripet nödutgångar och stora dörrar, man kunde krångla med öppningsmekanism så mycket du vill, men du skulle slutligen inte att lyckas. Störa driften av ett luftfartyg är ett lagbrott i vissa regioner, dock så att du kan straffas för att försöka öppna en dörr flygplan under flygning.

Kommersiella flygplan har tryck hytter för att underlätta resenärernas komfort och så att syrehalten i kabinen kan lätt kontrolleras. Utan en trycksatt kabin Passagerarna skulle behöva använda syrgasmask, och de kan bli fysiskt dåligt på hög höjd. Skillnaden i tryck mellan insidan av en plan och utanför huvudsak förseglar dörrarna till ett flygplan även utan låsning, men de flesta flygplan har trycksatt tätningar samt av säkerhetsskäl. Om du försökte öppna en dörr flygplan under flygning, skulle du finna att du inte skulle vara stark nog att övervinna tryckskillnaden. I nödsituationer, piloter sätta plan till lägre höjder och långsamt depressurize hytten så att dörrarna till flygplan som snabbt kan öppnas. Passagerarna märker ibland snabba tryckutjämning eftersom deras öron kan dyka på grund av snabba förändringar i tryck. Om en plan förlorar plötsligt tryck på hög höjd, vilket har hänt, syrgasmasker falla från taket så att passagerarna inte gå ut av syrebrist. Under dessa omständigheter skulle det vara möjligt att öppna en dörr flygplan under flygning, även om det inte skulle vara en särskilt smart drag. kan Lasten delar av flygplan inte alltid utsättas för tryck, vilket innebär att lasten dörrar kan komma öppet under flygning. Eftersom människor vanligtvis inte i lastutrymme, är risken att denna händelse minimala, såvida inte en last dörr fel, vilket hände år 1989 på United Airlines flight till Hawaii. Specialized flygplan som flygplan som används för fallskärmshoppning uppenbarligen fortfarande unpressurized så att dörrarna till flygplan kan öppnas, låta folk hoppa ut.

Många säkerhetsåtgärder i plats på flygplan för att förebygga katastrofer när de flyger på hög höjd. Hyttdörrar är ett utmärkt exempel på vad som kallas överflödig säkerhetsmekanismer, en rad mekanismer som används för att säkerställa att det är omöjligt att öppna en dörr flygplan under flygning, även om en mekanism misslyckas. Det är viktigt att uppmärksamma säkerheten föreläsningar av videor på flygplan, eftersom du kan behöva veta hur man öppnar dörren till hytten på en nödlandning, och olika plan ha olika rutiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.