I en bil, vad Calling Shotgun Mean?

Om du föredrar att ha viss kontroll över bilens radio, miljökontroll och tillgänglig benutrymme, då "ringer Shotgun" kan vara din mest kritiska flytta på dagen. Ringa Shotgun hänvisar till en informell tävling bland passagerarna om vem som får rida i det främre passagerarsätet. Genom att ringa shotgun, blir vinnaren att utnyttja alla de fördelar att sitta i framsätet, medan resten är dömd till ett baksätet värld av bil sjukdom, begränsad utsikt hit och-or-miss uppvärmning och kylning.

Calling shotgun är ofta en fråga om att reagera bara lite snabbare än resten av passagerarna. När föraren meddelar sina avsikter att ta en tur, faller det på alla andra att ropa "Shotgun!" eller något annat rimligt alternativ. När passagerarna börja ringa hagelgevär, faller det ofta på att föraren slutgiltigt avgör i frågan. I många hushåll är föräldrar eller andra vuxna brukar få åka på framsidan, medan barn rutinmässigt åka i baksätet för säkerheten. Denna praxis inte nödvändigtvis gör det praxis att kalla hagelgevär helt föråldrade, dock.

Enligt flera källor, uppstod idén att kalla hagelgevär sannolikt från dagar stagecoaches. Föraren av en diligens hade i allmänhet att koncentrera sig på att kontrollera hästarna och efter spåret. Säkerhet sköttes vanligen av en annan man som satt bredvid föraren, som ofta förde ett hagelgevär för skydd. Detta shotgun ställning erbjöd några rättigheter, så passagerare stagecoaches utan en angiven hagelgevär ryttare ofta skulle be chauffören om tillstånd att rida i "shotgun" säte.

Den moderna metoder för att kalla hagelgevär har föga att göra med säkerhet, men allt att göra med bekvämlighet. Ringa shotgun framgångsrikt vanligtvis betyder att ha något inflytande över ljudanläggningen och klimatkontroll, även om föraren kan ha det yttersta vetorätt. Geväret ryttare kan också ta på sig rollen som navigatör, liksom blivit ett andra par ögon när de söker landmärken eller Interstate exits. Calling shotgun är ibland ett permanent arrangemang på kortare turer, men geväret kronan kan behöva övergett flera gånger under längre drives.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.