Hur vet jag om jag har en dålig bränslepump?

Tillsammans med friheten som det innebär med att äga ett fordon, det har också ansvar för att hålla motorn och andra komponenter i bilen eller lastbil i gott skick. Inte ens med den bästa vård, kommer vissa motordelar behöver så småningom bytas ut. Bränslepumpen är ett utmärkt exempel. Om du undrar om du har en dålig bränslepump, här är några tecken på att det är dags att få en ersättning. En av de tidiga varningstecken på en dålig bränslepump är utvecklingen av ett gällt ljud när motorn är första engagerad. Olika typer av bränslepumpar kommer att göra något annorlunda ljud. Detta fenomen har beskrivits som ett ljud ungefär som en té kittel vissla, medan andra hävdar ljudet var mer som naglar skrapade över en gammaldags svarta tavlan. Oavsett den exakta ljud från bränslepumpen, är det viktigt att få bilen till en mekaniker snabbt. Bränslepumpen är inte sannolikt att fortsätta att fungera länge till.

Plötslig problem accelererande kan också vara ett tecken på att du har en dålig bränslepump. Eftersom bränslepumpen inte levererar ett jämnt flöde av bränsle, resten av motorn kan inte prestera på högsta nivå. Medan det finns också chansen att problemet med filtret, din bästa insats är att bränslepumpen kontrolleras så snart som möjligt, så det ojämna accelerationen inte har en chans att gå vidare till avstängning på resor.

Lågt bränsletryck är ett annat tecken på en dålig bränslepump. Del av vad som gör en intern köra förbränningsmotor smidigt är konstant även tryck som skapas av pumpen när den rör sig bränsle i systemet. Eftersom pumpen börjar driftstörning kan trycket inte bibehållas. Det låga trycket kan också yttra sig som en oförmåga att starta bilen även om förrätt och magnetventilen växla är i perfekt skick. Ett sätt att förlänga livslängden på din bränslepump är att se till att du aldrig får slut på bensin. Ha alltid tillräckligt med bränsle i tanken för att pumpen vara nersänkt i gas. Tillsammans med att hålla minst en fjärdedel tank till hands hela tiden, är det också en god idé att se till att filtret bytas ut regelbundet.

Underlåtenhet att ersätta en dålig bränslepump i god tid kan orsaka andra bildelar att arbeta hårdare. Detta kommer bara leda till ännu mer kostsamma reparationer som måste göras, samt öka chanserna för en uppdelning vid sämsta möjliga tillfälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.