Hur vet jag när det är dags att köpa ny bil?

Det finns flera faktorer som kan påverka tidpunkten för ett beslut att köpa en ny bil. Till exempel, om din bil har blivit otillförlitliga, kan det vara dags att köpa en ny bil. Även tillförlitligheten leder beslutet och tidpunkten för en ny vård köp, finns det andra faktorer som kan hjälpa dig att avgöra när det är dags att köpa en ny bil.

Även om tillförlitlighet och underhållskostnaderna är starkt knuten och en opålitlig fordon är i bästa fall en olägenhet, bör underhållskostnader definitivt faktor in på ditt beslut att köpa en ny bil. När underhållskostnader kommer nära eller överstiger det verkliga värdet på din bil, är det dags att köpa en ny bil. Till exempel, om din bil går sönder och reparationskostnaderna kommer nära eller överstiger dess Kelley Blue Book värde, är det dags att gå vidare.

Bränsleeffektivitet är en annan faktor som kan få dig att avgöra det är dags att köpa en ny bil. Bränslepriserna ökar stadigt och om du lägger upp det, kan du vara utgifterna betydligt mer än det månatliga belopp att betala för en ny bil på bränsle för din gas guzzling lastbil eller SUV varje månad. Om du kör ett fordon som har dålig bränsleekonomi, till den tid köpa en ny bil kan ha kommit. Ett annat tecken på att det är dags att köpa en ny bil, men inte så ekonomiskt dränering, är livet förändras. När livet inträffar, såsom äktenskap eller födelse eller adoption av ett barn, personliga behov förändras. Självklart, om du kör en tvåsitsig och har en växande familj, är det bara förnuftigt att köpa en ny bil. Likaså om du har kört en mini-van drag kring barn som nu flyttat ut ur ditt hem, en ny bil kan vara i dina nära framtid. Det kan vara bättre att hålla fast vid ett fordon du egna direkta än att ta på sig nya skulder och månadsbetalningar, men om du spenderar mer på underhåll, gas eller andra kostnader än du skulle ligga på en ny fordon, eller har du vuxit ur din nuvarande bil och det är inte praktiskt genomförbart är det antagligen dags att börja shoppa.

Experterna säger att det är bäst att köpa en ny bil är slutet av månaden och även slutet av året. Rapporter från branschanalytiker visar att återförsäljare incitament är bättre under vissa omständigheter, till exempel i slutet av månaden, i slutet av året, under tuffa ekonomiska tider och på modeller som inte säljer bra. Det är där det lönar sig att göra din forskning. Om du har bestämt det faktiskt är dags att köpa en ny bil, jämför återförsäljare incitament och alternativ finansiering av flera olika märken och modeller.

Den bästa indikatorn på att det är det dags att köpa en ny bil är då din nuvarande bil kostar dig mer än en ny bil skulle-vare sig i faktiska pengar eller i förlorad tid och förvärrande. Med en konsumentinriktad forskning, kan ditt nya bilköp vara både ekonomiskt och personligt givande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.