Hur väljer jag en kreditupplysning Company?

När du väljer ett företag att tillhandahålla en kreditupplysning, bör du ta del av olika system och lagar i ditt land. Till exempel använder USA ett poängsystem, medan kreditupplysningar i Storbritannien helt enkelt skriva din kredit historia. Men det finns vissa allmänna principer som gäller i de flesta länder. Det första du bör ställa innan du väljer ett företag är vilken information de har i din kreditupplysning. I vissa fall kan en låneansökan endast registreras av kreditupplysning företag som mottar en begäran kreditupplysning från långivaren. Oftast ställer du vill välja det företag som ger mest detaljer, men i vissa länder kan du behöva få flera kreditupplysningar för att täcka hela bilden. Om du bor i ett land som använder bedöma kreditvärdighet leta efter en kreditupplysning företag som bryter ner detaljerna. En kredit värdering kan bestå av flera faktorer, inklusive vilken typ av lån du har gjort, hur mycket du har lånat, hur länge du har lånat för, och hur ofta du har återbetalat i tid. Om du kan få en kredit rapport som visar de olika kategorierna, kommer du att få en bättre uppfattning av de områden du kanske behöver arbeta med för att förbättra din rätt till kredit.

Olika kreditupplysning företag har olika prissättning alternativ. Vissa kommer bara erbjuda en engångsföreteelse check för en uppsättning avgift, medan andra kommer att erbjuda obegränsad kontroller för en månads-eller årsprenumeration. Om du regelbundet ansöka om kredit eller är bekymrade över identitetsstöld, kanske du vill kontrollera oftare och prenumeration erbjudanden kan räkna ut att bli en bättre värde. Du kan också hitta det i ditt land har du rätt till en gratis rapportera ett år, även om detta kanske inte lika utförlig som den betalat rapporter.

Om du bestämmer dig för att kontrollera din kredit rapport endast då och då, att den bästa tiden att göra det är innan några större kredit-program, till exempel ett lån eller hyra en egendom. Kontrollera din kredit rapport först kommer att undvika risken att bli avvisad på grund av felaktig information i rapporten. Lokala lagar varierar, men ofta kan det vara rätt att antingen kräva felaktiga uppgifter korrigeras eller att förena ett meddelande så att långivarna kan se att du har överklagat en rapport. Vanligtvis kontrollera ditt eget rekord kommer inte att påverka din kreditvärdighet, men detta kan inte vara fallet i vissa länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.