Hur mycket ska jag Tips för Betjänad parkering?

Tips allmänhet brukligt när du kammar parkera din bil i USA. Det finns vissa argument om när och hur mycket du tipsa en betjänt, dock. Vissa föreslår ett större tips om du har en fin bil och vill hålla den säker. Å andra sidan, vissa anser att parkeringsavgiften att vissa valet parking inrättningar bedöma utgör spetsen.

Emily Post, den Maven goda seder, föreslår deponering två dollar (USD) när en betjänt returnerar en bil. När betjänad parkering är gratis, är ett tips definitivt räknar. Du bör nog åtminstone faktor i ett $ 2 USD tips för kammartjenaren även om vissa människor spets $ 5 USD eller mer.

Många fortfarande hävdar att kammartjenaren också bör fällas när han tar bilen. Tanken är att några extra dollar kommer att få honom eller henne att parkera bilen med större omsorg. Detta kan vara en klok idé om du har en väldigt dyr bil. Ibland kan du parkera din bil själv men har en betjänt tillbaka bilen för dig. I dessa situationer standard $ 2 USD tips är tillämplig. Det är inte nödvändigt att ge dricks ett garage assistent när du parkerar din egen bil, dock. En enkel regel för beräkning av spetsen på en betjänt kan vara att spetsen $ 2 USD helst kammartjenaren kör bilen. Därför gratis betjänad parkering erbjuds på restauranger och andra företag kan innebära deponering två gånger.

När du besöker ett främmande land, är det klokt att söka upp den lokala deponering tullen. Landspecifika reseguider har ofta denna information lättillgänglig. Dricks är inte vanligt i vissa asiatiska länder och många europeiska länder. I själva verket, på vissa ställen tippa betjänt ses som en förolämpande gest. Men i många länder där tippning trodde gång oförskämd, är det nu förväntas just för saker som gratis betjänad parkering eller i high-end hotell. Knowing lämpliga tipping praxis i förväg kan spara dig besvär och oro över om du bör eller inte. Det kommer också att se till att arbetstagarna är betald.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.