Hur länge lever Tires Senast?

livet av ett bildäck beror på en rad olika faktorer, vissa har att göra med kvaliteten på däcket och en del har att göra med kvaliteten på vården. Vanligtvis kommer varje tillverkare listan hur lång dess däck sista på etiketterna. Noga uppmärksamma dessa etiketter eftersom det kan vara så att några extra US dollar per däck tar dig på en ytterligare 15. 000 eller 20. 000 miles (24. 000 eller 32. 000 km).

Normalt däcken senast någonstans mellan 25. 000 och 50. 000 miles (40. 000 till 80. 000 km). Det finns ett antal variabler som måste beaktas, dock. Dessa inkluderar väg, väder och körförhållanden. Dessutom kan vissa enkelt underhåll kan öka hur länge däck senast med så mycket som 50 procent, så en trött dimensionerade för 50. 000 miles (80. 000 km) kan kanske gå 75. 000 miles (120. 000 km).

Ett av de enklaste sätten att se till att däcken håller så länge som möjligt genom att hålla dem ordentligt pumpade. Inte blåsa upp däcken ordentligt lägger vikt vid områden av däcket som inte är avsedda att ta emot så mycket stress. Dessutom orsakar det att däcket blir varmare än normalt, eftersom det har mer kontakt med vägbanan under längre perioder. Därför är den strukturella integriteten av däcket som kan bryta ner mycket snabbare än den skulle med normal inflation.

För att kontrollera däcken håller längre, måste fordonsägare också rotera däcken. Detta innebär vanligtvis att flytta fram däck till rygg och vice versa, samt eventuellt byta däcken på motsatta sidor av fordonet. Fordon med framhjulsdrift tenderar att bära fram däcken ner snabbare. Det motsatta gäller för bak-fordon fyrhjulsdrift. Detta är anledningen till trötta rotation är så viktigt. Förutom bristande underhåll frågor, däck sista kortare tid om den primära föraren är aggressiv i sina körvanor. De som accelerera snabbt eller sluta snabbt är mer benägna att slitas ut däcken på en mycket högre takt än de som kör mer konservativt. Varje gång ett däck skrik, är några av slitbanan kvar på vägen yta.

Men alla däck endast varar en viss tid innan normalt slitage tar en vägtull. Att avgöra om däcken är i slutet av sin livslängd har de flesta tillverkare av nyare däck installerade slitage band. De band visas över däcket när de har nått slutet av sin livslängd. Det är inte bara olagligt i många länder att fortsätta köra på flintskallig däck, är det också mycket farligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.